Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE: Ann Cnockaert (Luminous Dash)

WEEK VAN DE LIEFDE: Ann Cnockaert (Luminous Dash)

by Ann Cnockaert

Wanneer je verliefd bent en niet goed weet hoe je die intense gevoelens kan omschrijven biedt een liedje soms een uitweg.  Gorgeous Love van Kitchens Of Distinction is zo’n nummer die meteen onder de huid kruipt als je die gevoelens ervaart. Ik liet het nummer ruim 20 jaar geleden horen aan mijn man en sindsdien is heeft de song een speciaal plaatsje gekregen.

De alternatieve rockband Kitchens of Distinction (KOD) werd in 1986 opgericht in Tooting, Zuid-Londen. De band bestond uit drie schoolvrienden: Patrick Fitzgerald (zang, bas), Julian Swales (gitaar) en Dan Goodwin (drums).

KOD releaseten vier albums Love Is Hell (1989), Strange Free World (1991), The Death of Cool (1992), en Cowboys and Aliens (1994). In 1996 ging de band uit elkaar. In 2013 kwamen ze terug samen en releaseten ze hun laatste album Folly.

Het geluid van KOD kenmerkte zich vooral door Swales’ verbluffende gitaararrangementen en Fitzgeralds openhartige teksten over het leven als openlijk homoseksuele man eind jaren tachtig en begin jaren negentig.

Gorgeous love is terug te vinden op de B-kant van Strange Free World en werd in 1990 ook uitgebracht als promo maxi single door A&M Records in de VS.

Hoewel Gorgeous Love zeker niet het beste nummer op de plaat is, verdient het nummer wel extra aandacht voor de prachtige tekst. Het nummer is een wondermooie uiting van iemand graag zien.

You turn to touch me to hold me fast
You turn to touch me to whisper your love
Here are the words of those who dared to speak
Of this open noisy big brilliant love
Which is all I have to give

Kitchens of Distinction is één van de meest invloedrijke bands in het shoegaze en dreampopgenre waar veel mensen nog nooit van gehoord hebben en daar hopen we nu verandering in te brengen.

FacebookSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More