Home Lijstjes HET BESTE VAN 2023: Hannelore Dieleman (Luminous Dash Team)

HET BESTE VAN 2023: Hannelore Dieleman (Luminous Dash Team)

by Hannelore Dieleman

2023 werd het jaar waarin ik de kans kreeg enkele van mijn muzikale helden te fotograferen, met als hoogtepunt Morrissey in Folkestone. Ook performden Sparks voor mijn lens, in het Koninklijk Circus, waar ik die avond eenmalig huisfotograaf kon zijn en Blur, die ik al volg sedert mijn tienerjaren, op de Lokerse Feesten. 2023 werd ook het jaar waarin de Belgische muziekscene zich aan me openbaarde.
Groepen zoals Wegsfeer, Glitterpaard, Frank Vander Linden en ook, misschien moeilijk te geloven, Noordkaap kwamen in competitie met mijn diepgewortelde voorkeur voor Angelsaksische bands. Ja ook Noordkaap, van wiens bestaan ik tot dit jaar uiteraard afwist via enkele nummers op de radio, maar daar bleef het bij. Tot ik de kans kreeg, dankzij Stijn Meuris, om hen in De Roma te fotograferen en in volle glorie aan het werk te zien. Wat een sfeer, wat een dynamiek, wat een nummers, één van de meest memorabele optredens die ik ooit zag en dus zeker één van de hoogtepunten in 2023.
Verder waren er ook Suede, The Vaccines, Weyes Blood, PiL, Lloyd Cole, Ist Ist, The Bug Club, Billy Bragg, The Damned, Wilco, The Libertines, Madrugada, Calexico and many more. Live /s Live, Cactusfestival, Lokerse Feesten, Fonnefeesten en het Thorn In My Side Festival. Ik leerde vele collegafotografen kennen en voel me steeds beter thuis binnen het Luminous Dash-team en het wereldje van de concertfotografie. Gary Numan is allicht mijn grootste muzikale ontdekking van 2023. Zijn albums en die van Tubeway Army werden platgedraaid en mijn grootste frustratie van het jaar werd het missen van het optreden in het Rivierenhof deze zomer, door een in Engeland opgelopen corona infectie. Hopelijk snel een nieuwe tour.

Hannelore Dieleman (c) Kris Van den Bossche

Het overzicht van beste albums toont voor mij waar ik in 2023 het meest naar heb geluisterd, los van het jaar van uitgave.

Beste album Belgisch
GLITTERPAARD – Glitterpaard
THE ME IN YOU – How Does It Feel To Be Wrong All The Time
DEZ MONA – Loose Ends
MARBLE SOUNDS – Quiet
NOORDKAAP – Avanti!

Beste album Internationaal
SPARKS – The Girl Is Crying In Her Latte
BLUR – The Ballad Of Darren
GARY NUMAN – Intruder
DRY CLEANING – Stumpwork
IST IST – Protagonists
THE DAMNED – Darkadelic
THE BUG CLUB – Rare Birds: Hour Of Song
TUBEWAY ARMY – Replicas

Beste concerten 2023
WEGSFEER/ NOORDKAAP – De Roma Antwerpen
MORRISSEY – Bozar Brussel
BILLY BRAGG – De Roma Antwerpen
BLUR – Lokerse Feesten
SPARKS – Koninklijk Circus Brussel
AVATAR – AB Brussel
FRANK VANDER LINDEN – HAconcerts – Gent

Gemiste concerten in 2023 (die ik heel graag wou zien)
GARY NUMAN – Rivierenhof Antwerpen (wegens herstellende van Covid)
DRY CLEANING – Trix Antwerpen (werd geannuleerd)

Belgische concertaffiche
WEGSFEER
DE MENS
DEZ MONA
GLITTERPAARD
NOORDKAAP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More