Home Singles THEY FEEL NOTHING – Going Down /  Skin Crowl

THEY FEEL NOTHING – Going Down /  Skin Crowl

by Nel Mertens

Kevin Van Volcem neemt regelmatig eens een zijsprongetje met zijn darkwave-/ EBM- soloproject They Feel Nothing. Zo kregen we van hem net nog 2 nieuwe tracks, die hij de afgelopen maanden schreef.

Traag bezwerend opent de track Going Down. Na een prachtige twee minuten, bouwt het nummer steeds sterker en sterker op, met slaande beats tot een erg dansbaar, versmolten geheel. Bittere klanken vermengen zich tussen de uitdagende vocals. Vrolijk wordt je hier niet van, maar laat het leven zelf en niet de muziek daartoe dienen.

“I’m going down
I’m going down
Why is this happening to me
I don’t deserve this, can’t you see
The pain I’m in is fading away
If there was a god, I would pray”

Skin Crawl is een track die drijft op analoge synths en gaat over de oneerlijke, ongezonde en dodelijke relatie tussen 2 entiteiten. Die uit zich in nervositeit in de vocalen, terwijl de zacht zwevende elektronica erachter voor evenwicht zorgt.

“I can feel you watching me
it makes my skin crawl
My body is made for this
I can hear you all
I know you want me
you wanna feel my skin
you want to posses me
That’s how you’ve always been”

Twee erg fijne nummers die sterk opgebouwd zijn! Maar zijn ze uitzonderlijk genoeg om zich in de massa aan electro te onderscheiden en de aandacht te krijgen die ze verdienen?

Beide tracks zijn digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More