Home Lijstjes HET BESTE VAN 2022: Hannes d’Hoine (Jon Doe One, DAAU)

HET BESTE VAN 2022: Hannes d’Hoine (Jon Doe One, DAAU)

by Jos Buersens

Het is best mogelijk dat de naam Hannes d’Hoine niet direct een belletje bij je doet rinkelen. Een bijzonder spijtige zaak en laat ons even uitleggen waarom. Onder de naam Jon Doe One bracht de muzikant al drie albums aan experimentele muziek aan de man waarvan het laatste pareltje Sol Invictus uit 2021 dateert. D’Hoine wist ons met zijn debuut Small Numbers al te triggeren en dat is een constante gebleven. De lijn binnen Jon Doe One is herkenbaar maar tegelijk weigert d’Hoine om in herhaling te vallen en ook dat heeft steeds bijgedragen tot de aantrekkingskracht van het project.

Verder neemt de componist bij DAAU ook al geruime tijd de contrabas, en een hele resem andere instrumenten, voor zijn rekening. De laatste plaat uit 2017, Hineininterpretierung, was niets minder dan schitterend te noemen en we draaien, tot op de dag van vandaag, deze parel nog steeds grijs.

Wij lichten met deze introductie alvast een tipje van de sluier, maar neem ook zeker zelf de moeite en tijd om door de eclectische discografie van d’Hoine te grasduinen, wetende dat deze echt de moeite waard is. We geven bij dezen dan ook zeer graag het woord aan Hannes d’Hoine voor zijn muzikale hoogtepunten van 2022.

Beste Belgische albums/ singles

AMEEL BRECHT – The Locked Room
LIGHTKEEPER – Slumberland & Sainkho Namtchylak
GRID RAVAGE – Grid Ravage
BJORN ERIKSSON – The Harakiri Suites
MICHIEL DE MALSCHE – The Discomfort Of Evening

Beste internationale albums/ singles

OREN AMBARACHI – Shebang
ALEXIS DEGRENIER – La Mort Aura Tes Yeux
ENSEMBLE NIST NAH – Elders
HUERCO S – Plonk
GREG DAVIS – New Primes
MAXWELL STERLING – Turn Of Phrase

Beste concerten van 2022

SENYAWA @ Het Bos
FREDERIK CROENE @ Wunderkammer 4
GRID RAVAGE @ Trix
THE SELVA @ Klankhaven
SLUMBERLAND @ Mind Your Head
PAK YAN LAU @ De Nor
THE MAKING OF – BERLIN @ De Singel (Beste theaterstuk)

JON DOE ONE: FACEBOOK BANDCAMP YOUTUBE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More