Home Lijstjes HET BESTE VAN 2020: Mathijs Bertel (Ansatz Der Machine)

HET BESTE VAN 2020: Mathijs Bertel (Ansatz Der Machine)

by Bart Verlent

Na jarenlang werken, kregen we dit jaar eindelijk de nieuwe plaat Burial Songs van Ansatz Der Machine te horen. Een schijf met alleen maar bloedmooie nummers, waar Mathijs Bertel de ingenieur van was. Een stuk van de promotie toer kon, na vele wijzigingen, toch plaatsvinden. We zagen een geweldige band aan het werk met stuk voor stuk klasse muzikanten. We waren dan ook benieuwd naar welke muziek Bertel dit jaar geluisterd heeft.

(c) Cath Van Laere

Beste albums/singles Belgisch
Support your Local scène, dit jaar zo mega belangrijk…. check zeker deze mooie pareltjes:
GIANNI MARZO – The Vessel: voor mij een heel integere plaat en de perfecte roadtripmuziek in de zomer. Zowel warm als weemoedig.
SCHROOTHOOP – Klein Gevaarlijk Afval: ik was er direct helemaal in mee. Niet alleen omdat ze zelf hun instrumenten maken, maar gewoon omdat het ook echt machtige bezwerende en donkere songs zijn.
DRIFTWOOD – Only Fighters Left Behind
SOHNARR –Coral dusk: Driftwood en Sohnarr zijn voor mij de meest avontuurlijke debuutplaten van 2020, ik heb sowieso een voorkeur voor platen waarin je merkt dat de songs geschreven zijn zonder dogma’s. Heel beeldende muziek ook.
ELEFANT – Bejahung: heerlijk in your face, perfecte roadmuziek.
LUCAS SCHREEL – We’re Never Araid Of Getting Up Every Morning: kende ik niet, maar we deelden de line-up op de Duyster sessie in de Zwerver in Leffinge. Toen ik voor de eerste keer hun song hoorde, was ik echt wel onder de indruk, heel schone songs.
THE PORTABLES – Silver Series: ik word gewoon altijd mega blij als ik iets van The Potables hoor, dus de max dat ze dit jaar terug nieuwe songs uitgebracht hebben.

Beste singles/albums internationaal
SQUAREPUSHER – Be Up A Hello: ook een vrij melodieus album eigenlijk, waardoor er ook veel emotie in die plaat zit.
THE NOTWIST – Where You Find Me: voor mij één van de belangrijkste bands in mijn leven en ook nu weer heerlijk mooie, nieuwe songs.
BRIGHT EYES – Down In The Weeds, Where The World Once Was: respect om eerst 15 jaar niets te releasen en dan een eerste single te lossen met doedelzakken in het refrein en daar nog mee wegkomen ook!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More