Home Belgisch OCTOBER CHANGES – The Dark Paradise (Eigen Beheer)

OCTOBER CHANGES – The Dark Paradise (Eigen Beheer)

by Mark Van Mullem

Na de opmerkelijke singles The Decay Of Sleeping Beauty en The Puppet Factory, pakt de Heistse ‘industrial melodic gothic symphonic metalband’ October Changes, in de staart van 2020, opnieuw uit met een straffe uitgave. Vrijdag 18 december verscheen de single en lyric video The Dark Paradise. De compositie werd opgenomen in de eigen studio, Josh Welshman, die zijn stempel drukte op een band als Defeated Sanity maar ook artiesten als Norah Jones en David Crosby, tekende in New York voor de mix.

Welshman blijkt de perfecte match voor de band. De onweerstaanbare catchy melodieuze (a)typische blend van industrial, gothic en symphonic metal komt dan ook prachtig uit de verf. Zangeres Wendy Van Craen zingt vol overtuiging en kracht de (zee)sterren van de hemel. Ze wordt omringd door gul gierende gitaren, gedragen door een hechte ritme-sectie en diep ondergedompeld in een volle vette keyboardsound, soms prominent, dan weer erg subtiel op de achtergrond. De compositie barst van de kracht en energie maar klinkt ook ‘catchy as hell’. We durven zelfs het woord ‘poppy’ in de mond nemen.

The Dark Paradise vormt het eerste deel van een tweeluik over een jongeman die verliefd wordt op een zeemeermin. Wanneer de sirene op een dag plots weg is, blijft de jongeling verdrietig achter, zich tegelijk afvragend of hij het niet allemaal gedroomd had.

Of je de verhaallijn volgt of niet, deze song staat als een huis en doet watertanden naar meer, het vervolg van het verhaal, of ook andere interessante tracks van October Changes.

De band hoopt met The Dark Paradise een breed publiek te bereiken, dus niet noodzakelijk enkel ‘metalheads’. Wij denken dat dat, net als met de vorige twee singles, zeker moet lukken want behalve heavy is deze single ook geweldig melodieus. Na de vorige twee sterke singles, bewijst October Changes met The Dark Paradise opnieuw haar grote potentieel.

Je vindt The Dark Paradise op streaming platforms zoals Deezer en Spotify of check ook Apple Music. Bekijk zeker ook de lyric video voor The Dark Paradise.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More