Home ReviewsAlbum Reviews ACASTA GNEISS – Isolation (Anterior Insula)

ACASTA GNEISS – Isolation (Anterior Insula)

by Patsker Omaer Beguin

Acasta Gneiss is een Brusselse producer die als Sabanas lounge-achtige elektronische muziek uitbracht. Hij werkt ook onder de allias Polyacid en verraste met het lekkere abstract ambient-techno werkje Cycles dat op cassette uitkwam. Isolation is de eerste release als Acasta Gneiss en verschijnt zowel op tape als digitaal.

Deze Brusselaar wiens naam we nog niet te pakken kregen, spint graag zijn web in de ambient en elektronica sferen. Isolation vloeit door het ambient spectrum met rustgevende elektronische pulsen. Deze release kabbelt met gemak in het vaarwater van het betere ambientwerk uit de jaren negentig. Ondanks dat Acasta Gneiss in januari 2020 aan het album begon te werken en de titel al vast lag, kreeg hij onverwacht de verplichting om zichzelf te isoleren. Uit de benamingen van de tracks en de sfeer van de muziek blijkt het commando van afzondering toch een invloed op de composities te hebben.

De nummers bevatten dromerige signalen van verlatenheid en verlangen. Het elektronische old school gevoel is aanwezig maar weegt niet door in de zachte sonische deiningen die geen donkere vibraties achterlaten. Isolation behelst een klein halfuurtje aangename ambient waarbij men lekker kan wegdromen. De beklemmende sferen van deze wereldwijde pandemie worden met de hulp van Acasta Gneiss omgezet naar een rustgevende ambiance.

https://anteriorinsula.bandcamp.com/releases

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More