Home Lijstjes HET BESTE VAN 2020: Inge Henrotay, Robson Mangelschots en Seppe Dausi (Candle Bags.)

HET BESTE VAN 2020: Inge Henrotay, Robson Mangelschots en Seppe Dausi (Candle Bags.)

by Nel Mertens

2020 bracht enkel bruisend klinkende singles voor de powerpopband Candle Bags en het was ook fijn om hen op het podium van de Kinky Star (tijdens de Luminous Dash-avond) te mogen zien voor een sprankelend livestreamconcert tijdens de ‘Gentse Feesten-op afstand’ dit jaar. Maar welke deuntjes hebben hen het voorbije jaar geraakt?

Beste Belgische album
SOHNARR – Melomania: het melancholische in de nummers raakte mij diep van binnen en past goed bij de verwarring die er gaande was/is in de maatschappij. Ik hoor melancholie, maar evenzeer strijdvaardigheid en hoop. Dat dubieuze kantje zit ook in mij, vandaar dat het mij misschien zo aanspreekt. Ik was de waanzinnige kracht van de viool vergeten tot ik Patricia Vanneste haar viool hoorde bespelen.
THE CRACKUPS – Getting The Vibes: Zalige trancerock om hard op te gaan.
SYLVIE KREUSCH – Just A Touch Away: Oosterse mysterie. Haar laatste livesessie op 3voor12 is ook ‘out of this world’. Al haar solowerk neemt je gewoon mee in een trip rond de wereld. En dat terwijl corona ons binnen houdt. Super!
ROZA PARKS – First We Kiss: Het kraakt en het fluit en het voelt goed. Muziek om ’s nachts af te spelen en snelwegen te rijden tot het ochtend wordt.

Beste internationale album/ single
PABST – Ex Machina: fantastische muzikanten die samen hun ding doen!
DEEP SEA DIVER – Impossible Weight: sublieme geluidscollages samengebracht in een heel beluisterbaar album.

Welke artiest/ band wil jij graag in 2021 live zien?
ALTIN GÜN: dit is gewoon een extase van ingrediënten waardoor de spice helemaal naar boven komt. Geniale muzikaliteit.
BIG THIEF: Ontdekt via het internet nét toen corona opkwam. Wie dit leest, youtube rap efkes het nummer Not (live from the bunker studios). Zoveel gevoel, echtheid, … Kippenvel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More