Home ReviewsAlbum Reviews MUSIC FOR INSTALLATIONS – Stamp & Deliver (Littl’ Antenna Records)

MUSIC FOR INSTALLATIONS – Stamp & Deliver (Littl’ Antenna Records)

by Patsker Omaer Beguin

Het prille Littl’ Antenna Records label houdt zich aan zijn belofte om zoveel als mogelijk de live sessies die in Post X Merelbeke plaatsvinden, zowel fysiek als digitaal uit te brengen. Littl’ Antenna Records zit onder de vleugels van de organisatie van het AntennA festival dat zich vooral richt op het promoten van elektronische muzikanten en projecten uit eigen land. Stamp & Deliver van Music For Installations is de vijfde in de rij van deze live sessies.

Music For Installations verwende ons dit jaar al met tien boeiende sonische fractalen op Fractions Of Unity dat op Wool-E Discs uitgebracht werd. De slaapkamerartiest achter Music For Installations, Pieter Gyselinck, knutselt graag met samples die hij verwerkt in een mishmash van elektronische geluidsweefsels. Voor Stamp & Deliver werd de opname opgesplitst in tien tracks, elk met een eigenzinnige kijk op wat er allemaal tijdens het optreden te horen viel.

De elektronische braaksels van Gyselinck zijn inhoudelijk rijk en afwisselend. De drones en soundscapes worden voorzien van dampende samples en veldopnames. Music For Installations flirt met duistere en experimentele deiningen die onderweg voorzien worden van krassend cynisme en rustige ambient stukjes. De sfeer op deze uitgave wisselt regelmatig van stemming waarbij we ook onverwacht op het verkeerde spoor gezet worden met doffe beats en geluiden van marteltuigen die doorheen de lugubere soundscapes en ijzige drones verschijnen.

Het video artwork werd tijdens deze live gig door Niek Cornil verzorgd en is te bekijken op YouTube. Gyselinck oppert dat de eigen fantasie ook wel gestimuleerd zal worden tijdens het ondergaan van deze elektronische hutsepot. Fans van het lichtere elektronische werk zijn bij deze gewaarschuwd, niets is wat het lijkt in dit duister vat elektronisch pulsen.

Stamp & Deliver is een sonisch postpakket met vlijmscherpe weerhaken die tot op het bot gaan. We nemen met plezier deze kosmische thriller als obscuur knuffelcontact in onze bubbel erbij.

https://musicforinstallations.bandcamp.com/album/stamp-deliver

https://www.facebook.com/musicforinstallations

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More