Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Mathijs Bertel (Ansatz Der Machine)

HET BELGISCH COLLECTIEF: Mathijs Bertel (Ansatz Der Machine)

by Bart Verlent

Mathijs Bertel maakt al jaren bijzonder knappe composities met Ansatz Der Machine. Ook speelde hij mee op het album Bounce Back van Chantal Acda en stond hij in voor de productie van het album Marching van Renée Sys. Wij waren benieuwd naar Mathijs’ Belgische toppers.

© Johan Vanparys

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
Aarghhh, ik ga er toch twee geven ?
Drieslagstelsel – Die Anarchistische Abendunterhaltung. Ook live was dat energie en spelplezier, echt een bom en die plaat ook, voor mij was dat een openbaring toen ik die plaat hoorde. Ik wist ineens dat ik echt ook heel graag muziek wilde maken.
Everyday I Wear A Greasy Black Beather On My Hat – Moondog Jr.: een debuutplaat die vol zit met fantastische creatieve ideeën. Ik heb die plaat echt een jaar lang bijna dagelijks beluisterd toe die uitkwam.

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?
Gold van Gabiel Rios, keihard kippenvel de eerste keer dat ik die song hoorde.

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
Ik vind wat Kobe Proesmans en Aarich Jespers met The Cholorist Orchestra doen, wel héél cool. Zowel de muziek als het concept.

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het
oog houden?

Lukas Schreel, supermooie plaat gemaakt vorig jaar. Check it out!

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden,
ontmoeting…)?

De heropening van de Beursschouwburg in Brussel (na hun verbouwingen) toen was er 10 dagen lang 24u op 24u feest. Iedere dag bij maansopgang speelde Think Of One vanop hun zelfgemaakte bus in de Dansaertstraat in Brussel. Was echt geweldig!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More