Home ReviewsAlbum Reviews OUTTA HERE – One And One Is Two (Gazer Tapes)

OUTTA HERE – One And One Is Two (Gazer Tapes)

by Bart Verlent

Fik Dries maakte in het verleden deel uit van Believo! Sinds 2016 maakt de zanger en bassist evenwel furore met Poppel. Door de coronamaatregelen vond Dries het tijd om zijn soloproject Outta Here terug van de zolder te halen. In 2011 bracht hij ook al een split tape uit, samen met Svilar (het soloproject van Dries Hermans). One And One Is Two is het debuutalbum van dit project waarop Dries alles zelf inspeelde en ook de mix voor zijn rekening nam.

© Outta Here

Op het album staan zeven zalige lo-fi indiesongs die wel wat weghebben van Folk Implosion en Dinosaur Jr, Pavement en Guide By Voices. Alleen werden de arrangementen vrij sober gehouden en krijgen we meer pure, rauwe opnames. Eigenlijk krijgen we op deze One And One Is Two een soort van naakte versie van Poppel te horen.

Het enige nummer op de cassette waar we niet echt van overtuigd zijn is de cover van de Jimmy Reed blues klassieker Big Boss Man. Op zich zette Fik zeker geen slechte lo-fi versie van deze klassieker neer. Alleen is het een wat vreemde keuze om net dit nummer te coveren, want het past niet echt bij zijn eigen composities.

Spijtig dat de opnamekwaliteit niet overal top is, anders waren de parels die op deze tape staan nog beter tot zijn recht gekomen. Langs de andere kant hebben deze lo-fi opnames ook wel hun charme. Fik Dries bewees nog maar eens dat hij knappe songs kan schrijven die ook in een lo-fi versie overtuigen.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More