Home Belgisch RATMOSPHERE – Long Time

RATMOSPHERE – Long Time

by Pieter Walcarius

De broers Robin en Brecht Serruys uit Brugge vormen sinds 2018 de band Ratmosphere. In november brachten ze de single Nocturnal Animals uit die hier omschreven werd als foute muziek die zo juist klinkt dat ze onweerstaanbaar wordt. Slome kitch-disco avant la lettre. Tijdens de week van de Belgische muziek brachten ze op Studio Brussel een live sessie bij gast selectors Balthazar. Daar kondigden ze aan dat er nieuw werk zou verschijnen doelend op hun nieuwe single Long Time.

Dat de eighties volledig terug zijn horen we nog maar eens met Long Time. Een catchy art-pop nummer met de onmiskenbare zang van Robin. Hij wordt bijgestaan door Hannah Vandenbussche (Rumours) die er voor zorgt dat Long Time ook een aanzienlijke tijd blijft hangen in het hoofd. De synths versterken de track en uiteraard mag de gitaarsolo niet ontbreken, alhoewel die deze keer subtieler in de song verweven zit.

Ratmosphere serveert ons opnieuw een single die aantoont dat ze klaar zijn voor het grotere werk. De nieuwe ep komt eraan, de vraag is alleen wanneer?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More