Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Kevin Moens (Radio Willy)

HET BELGISCH COLLECTIEF: Kevin Moens (Radio Willy)

by Bart Verlent

Helaas staan de nationale radio’s in ons land niet echt open voor nieuw, onbekend, binnenlands talent. Gelukkig is er Radio Willy dat onbekend talent wel een kans wil geven zodat ze meer mensen kunnen bereiken. Kevin Moens zat aan de wieg van deze radio en is tevens muzieksamensteller.

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
Dat moet zonder twijfel Worst Case Scenario van dEUS uit 1994 zijn. Voor mijn persoonlijke muzikale ontwikkeling is er een tijd vóór en een tijd na de komst van dEUS. Het klonk spannend, een tikkeltje bevreemdend en het kwam van bij ons! Dat dEUS dan ook nog eens in die beginjaren onder spanning stond op het podium, maakte het helemaal af voor deze zestienjarige muziekliefhebber.

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?

Eén single kiezen is onmogelijk. Daarnet kwam Chemical van Dead Man Ray voorbij op Willy, een geweldige song die een vlaag van nostalgie naar betere tijden opriep. Dus het afgelopen half uur was dit voor mij de beste Belgische single aller tijden. (PS: wie brengt het debuutalbum van Dead Man Ray eindelijk eens op vinyl uit?)

Naar welke Belgische artiest kijk je op?

Als je me kent, dan weet je dat ik hier maar één antwoord kan op geven: de carrière van de Dewaele Brothers volg ik al meer dan twintig jaar op de voet. Ik heb het geluk om veel prachtige momenten dankzij hen beleefd te hebben. Van de geweldige live shows met Soulwax en 2 Many DJ’s, over de dansavonden met Despacio in Londen en de DEEWEE Nights in Gent. (Laat ik hier dan ook maar van de gelegenheid gebruikmaken om mijn Soulwax website te pluggen: http://soulwax.info – online sinds 1999!).

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het
oog houden?

Dankzij mijn werk bij Willy zijn er het afgelopen jaar veel nieuwe Belgische artiesten op mijn bureau geland. Daarvan zijn er enkele op de playlist beland, ook van bands zonder platencontract. Dat was het geval voor onder andere Bat Eyes, Junior en Aster. Maar mijn tip is Bun: alle singles die Brecht Vanvyaene met Bun in 2020 uitbracht waren zó goed, zowel de song als de productie, dat Willy ze allemaal gedraaid heeft. Geef deze man snel een platencontract!

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden,
ontmoeting…)?

In 2009 sloten 2 Many DJ’s de MainStage van Werchter af met hun live Under The Covers set. Ik stond aan de zijkant op het podium en zag de weide exploderen toen de drop van Human Resource’s Dominator viel. Een indrukwekkend en onvergetelijk moment.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More