Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Inge Henrotay en Seppe Dausi (Candle Bags.)

HET BELGISCH COLLECTIEF: Inge Henrotay en Seppe Dausi (Candle Bags.)

by Nel Mertens

Terwijl Robson Mangelschots druk bezig is met de opnames voor een nieuw album, delen zijn Candle Bags.-kompanen Inge Henrotay en Seppe Dausi ondertussen stiekem hun Belgische favorieten!

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
Seppe: PSYCHO 44 – Suburban Guide To Springtide
Zolang mijn vorige busje nog reed (R.I.P.), heeft die cd in de auto gedraaid. In hete zomers haast vast gesmolten met Songs For The Deaf van Queens Of the Stone Age op het dashboard. 
Inge: dat vind ik een hele moeilijke vraag aangezien ik  van alle soorten en vormen van muziek hou. Ik hou net van de afwisseling van verschillende artiesten! Dus beste Belgische album ooit? Daar kan ik niet op antwoorden. Voor mij is het een mengeling van verschillende albums te samen. 

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?
Seppe: misschien wel Shewolf van INTERGALACTIC LOVERS. Die staat al een tijd in mijn favoriete playlist en blijft goed. 
Inge: ik heb heel veel naar de single Need Your Love van TRIXIE WHITLEY geluisterd en Freedom Is The End Of You van MELANI DI BIASIO en ook wel wat BLACK BOX REVELATION-nummers versleten. Dus alweer: voor mij gaat het breed!

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
Seppe: eigenlijk elke Belgische artiest die ervoor blijft gaan en bij gevolg tijdloze schijven maakt(e). En dat zijn er behoorlijk wat.
Inge: TRIGGERFINGER, en dan vooral voor het volhouden! Ze zijn 10 jaar lang hun ding blijven doen totdat ze bekender geraakten bij het grote publiek! Doorzetters die in zichzelf geloofden!

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het oog houden?
Seppe: vroeger ontdekte ik vooral veel nieuwe muziek door naar shows te gaan kijken. Dan weet je meteen of de band het ook live kan brengen. Maar veel nieuwe artiesten ken ik niet. Op Spotify schuim ik soms wat playlists af en vind ik wel eens iets leuk, om dan te ontdekken dat het nummer al 10 jaar oud is en de band al gestopt is of zo (lacht). Laat de optredens maar snel terug beginnen.
Inge: idem

`Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden, ontmoeting…)?
Seppe: de vele punkrockfeesten die ik al heb mogen meemaken met bands als Dowzer, Steele Justice, Barney’s Ego, F.O.D., The Waiting Game, Altitude, IDOC, For I Am, Charlie Bit My Finger, You Nervous, Big Fat Toddlers, Second Opinion, Dislocated, … en zoveel meer waar ik nu meteen niet op kan komen, in de vele cafés en jeugdhuizen die Vlaanderen rijk is.
Inge: Rock Herk! Gezellig klein en puur! I LOVE IT! Zeker in deze tijden. Nu besef je pas echt wat dat waard is. Ook hou ik erg van kleine festivalletjes zoals Tuin-Fest vroeger of van die geheime festivalletjes waar je enkel de locatie door krijgt en er ‘via via’ moet geraken! Dat zijn de beste feestje in a life time! Freedom alom.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More