Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF – Enzo Kreft

HET BELGISCH COLLECTIEF – Enzo Kreft

by Nel Mertens

De Mechelse underground electro-artiest staat zelf al jaren midden in de Belgische muziekscene en dan vooral vanuit de elektronische undergroundscene. Hij heeft net zijn nieuwe album Different World uit en wij mogen hier ontdekken of de favoriete Belgen van Enzo Kreft ook even duister geworteld zijn!

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
Het lukt me echt niet er definitief één uit te kiezen. Er zijn wel enkele heel straffe albums die ik graag vernoem, ik denk maar aan het debuutalbum van TC MATIC (zelfgetiteld, nvdr.) en in een recenter verleden Image van WHISPERING SONS.

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?
Zelfde probleem… ik noem er enkele memorabele:

– THE KIDS – There Will Be No Next Time
– LUC VAN ACKER & ANNA DOMINO – Zanna
– FRONT 242 – Headhunter
– CAROL & SNOWY RED – Breakdown
– THE NEON JUDGEMENT – TV Treated

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
JACQUES BREL

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het oog houden?
WHISPERING SONS

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering ?
Ook dit vind ik een moeilijke vraag om eenduidig te beantwoorden, maar deze blijven me zeker bij.
Eind jaren ‘70 zag ik op een of ander free podium een vreemde snuiter bezig op een Korg MS20 synthesizer, die daar de onwaarschijnlijkste geluiden uit toverde, buitenaards was dat! Ik kwam in de ban van synths en van experimenteren met geluid. Die periode begon er van alles te broeien: DIY muzikale projecten in donkere achterkamers en een heel circuit van cassettes. Voor ik het wist was ik er zelf ingerold.
Maar ook de obscure, extravagante sfeer en de muziek in Club Revue te Mechelen blijft me bij. Ik kwam er in de vroege jaren ‘80 heel vaak en er werd veel new wave (ook Belgische) gedraaid tot in de vroege uurtjes. Die nachten eindigden meestal met koffiekoeken (lacht).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More