Home ReviewsAlbum Reviews NEW RELATED – Build Bridges (Eigen Beheer)

NEW RELATED – Build Bridges (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

New Related is een alternatief poprocktrio (ze labelen zichzelf liever als een popband met gitaren) uit de omgeving van Tienen. De band bestaat sinds 2014 en brengt naast eigen nummers ook covers van onder andere The Black Keys, Arctic Monkeys en Oscar & The Wolf. In 2015 behaalden ze de derde plaats op de lokale muziekwedstrijd X-Press en in 2016 stonden ze op het akoestisch podium van Suikerrock. Na anderhalf jaar opnemen en sleutelen aan nummers, brachten ze in december de debuutep Build Bridges uit.

(c) New Related

Op de ep staan zes ijzersterke songs met een straf geluid. Alexander Soetewey heeft een overtuigende stem en die kleeft perfect op de poprock die deze band maakt. Het trio heeft zeker een eigen geluid, al horen we hier en daar wat eerder stereotiepe rock gitaarsolo’s. Door de geluiden die Tine Laermans uit haar toetsen haalt, klinkt het toch allemaal heel fris en origineel.

Het titelnummer is een duet met Emmanuelle Roose wiens stem mooi past bij die van Soetewey. De song zelf is helaas niet echt het hoogtepunt van deze ep. Dit is echt wel pure rock zoals we die we al meermaals van andere bands te horen kregen.

Dat is meteen ook het enige minpuntje van deze ep. Van ons mag New Related zich meer focussen op eigen nummers. Die covers laten ze liever over aan een coverband.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More