Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Chantal Acda

HET BELGISCH COLLECTIEF: Chantal Acda

by Bart Verlent

De uit Nederland afkomstige Chantal Acda woont al een tijdje in ons land. Ze maakt deel uit van Isbells, Distance Light & Sky en Sleepindog. Maar vooral maakt ze zelf bloedmooie nummers, die ze sinds 1999 uitbrengt onder haar eigen naam. In 2017 was Acda te zien op Jazz Middelheim samen met de jazzgitarist Bill Frisell. Op 26 maart verschijnt haar nieuwe album Saturday Moon waar we enorm naar uitkijken. Hier zijn alvast haar Belgische favorieten.

(c) Cath Van Laere

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
Lastig maar ik denk dat ik dan toch moet kiezen voor In A Bar Under The Sea van dEUS. Ik heb daar uren mee doorgebracht en ik kan er nog altijd echt van genieten.

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
Amenra. Dat mag misschien ergens een verrassing zijn aangezien onze muziek toch wel wat verschillend is. Maar ergens hebben we ook echt raakvlakken. Ik vind Amenra heel eigen, krachtig maar ook kwetsbaar. Spiritueel en bevlogen. Ze intrigeren mij.

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het
oog houden?

Bombataz. Wat een feestje. Steengoede muzikanten. Superspannend en vernieuwend en ik word er echt enorm blij van!

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden,
ontmoeting…)?

Ik ben heel erg blij dat ik op mijn achttiende in de Effenaar werkte in Eindhoven en Stef Kamil Carlens daar ontmoet heb. Dat was een eerste aanzet om naar België te verhuizen. Ik zit hier muzikaal gezien veel beter op mijn plek dan in Nederland en dit is een belangrijke sprong geweest.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More