Home Belgisch BELGISCH ALFABET T: THE BLACK HEART REBELLION

BELGISCH ALFABET T: THE BLACK HEART REBELLION

by Fabris Lemant

Omdat het alweer veel te lang geleden is geven we The Black Heart Rebellion nog eens de aandacht die ze verdienen.

© Hans Vermeulen

Ontstaan in 2004 als hardcoreband is de band meer dan 17 jaar later nog altijd op muzikale ontdekkingsreis. In een drang naar vernieuwing en met bewondering voor hun roots nemen deze muzikale kameleons bij iedere nieuwe plaat een ander  gedaante aan. 

In 2012 verlieten ze het geëffende pad van de postmetal om te gaan experimenteren en volksinstrumenten en duistere neofolk in hun sound te integreren. In producer Koen Gisen vonden ze de ideale man om samen uit hun comfortzone te treden en een dijk van een plaat op te nemen (Har Nevo). De band was één van de eerste bands die tot het Church Of Ra collectief van Amenra toetrad.

Tot op vandaag blijven ze hier soms de vreemde eend in de bijt, maar het respect is met de jaren gegroeid voor deze grens verleggers. In 2015 was er de succesvolle opvolger People, If You She The Smoke, Don Not Think It Is Fields They’re Burning, opnieuw zat Koen Gisen achter de knopen en opnieuw werden nieuwe muzikale horizonten verkend en samenwerkingen aangegaan. De band TBHR was een genre op zich geworden en bracht fans van Wovenhand, Nick Cave, Amenra en Swans samen.

In 2018 componeerden Pieter Uyttenhove en zijn muzikale bloedbroeders nog een nieuwe soundtrack bij de film A Girl Walks Home Alone At Night , de eerste Iraanse vampiernwestern uit 2014.

In de wetenschap dat de band om de 3 jaar een plaat uitbrengt, kruisen we onze vingers voor nieuw werk in 2021. Benieuwd welk donker konijn ze deze keer uit hun hoed toveren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More