Home Interview WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: Interview NELE JANSSEN (Head On Stone & Peuk)

WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: Interview NELE JANSSEN (Head On Stone & Peuk)

by Bert Geurts

Nele Janssen kennen we vooral als frontvrouw van het Limburgse Peuk, maar maakt ook al meer dan 20 jaar intieme pianosongs onder haar alter ego Head On Stone. Met een intensief jaar achter de rug alsook met mooie vooruitzichten voor het jaar dat komt, schoven we vorige zaterdag mee aan tafel voor een interview voor de Week van de Belgische Muziek.

Hoe was 2023 voor jou?
Er waren vooral de vele optredens van Peuk, zowel in België als in Engeland waaronder Londen, Brighton en Liverpool. Het was fijn om er zo vele enthousiaste fans te zien.

We hoorden onlangs van je plannen om dit jaar een album op te nemen met je soloproject Head On Stone?
Ja dat klopt, ik ben onlangs in de studio gekropen, thuis bij Bert Hornix. Hij heeft er alle nummers opgenomen en afgemixt.

Hoe is de plaat ontstaan? Zat er een idee achter?
Eigenlijk niet. Ik heb er onder andere oudere nummers ingestoken en die in een ander jasje gestoken. Deze week wordt het album gemasterd en dan ga ik zien hoe en wanneer ik het ga uitbrengen.

Wanneer ben je begonnen met liedjes te schijven?
Na mijn opleiding aan de muziekacademie een twintigtal jaar geleden zijn de eerste nummers ontstaan. Het is ook niet zo dat ik mijn nummers ga uitschrijven in partituren maar eerder dat ik op gevoel speel en soms opneem om daarmee verder te werken.

Ben je voltijds bezig met muziek?
In principe wel maar het is niet dat ik ervan kan leven. Ik wil wel voor een artiestenstatuut gaan, maar daar komt heel wat bij kijken. Je moet zeer veel optreden en ook genoeg uitbetaald krijgen en dat is niet altijd even simpel.

Waar haal je je inspiratie van?
Dat gebeurt vooral heel gevoelsmatig. Ik zet mij gewoonlijk achter de piano en vertrek vanuit mijn gevoelens over liefde en verlies, ook de natuur kan een inspiratiebron zijn bijvoorbeeld. Dat kunnen donkere gedachten zijn, maar de piano omarmt deze gevoelens en voelt als een warm deken dat vaak troostend en helend op mij werkt. Dat agressieve, schreeuwende kantje van bij Peuk heb ik dan ook weer nodig als tegenwicht.

Wat is jouw top 3 van Belgische artiesten/albums van 2023?
Wel dan kies ik onze lokale helden van The Shovels uiteraard, Vlerk heeft mij ook geraakt en de laatste plaat van Fake Indians is top.

PEUK: Facebook – InstagramSpotify
HEAD ON STONE: FacebookInstagramSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More