Home ReviewsAlbum Reviews JONAS ALBRECHT – Schrei Mich Nicht So An Ich Bin In Trance Baby (Irascible)

JONAS ALBRECHT – Schrei Mich Nicht So An Ich Bin In Trance Baby (Irascible)

by Patrick Bruneel

Uit Lucerne, Zwitserland overvalt kunstenaar en drummer Jonas Albrecht ons met een zeer intrigerend album. Zijn naam kwam ons in eerste instantie niet echt bekend voor. Dat geldt ook voor het experimentele project Tanche waar hij deel van uit maakt. Film 2 kenden we echter wel. Deze bende krautrockers, gevestigd in het Zwitserse Bern, verraste ons al eerder met het prima Die Schlafe Der Seelenden en Unbewusste Liebe.

Tijd om op zoek te gaan naar zijn innerlijke zelf middels het in trance brengen van zichzelf en de luisteraar. Het doel is om te werken naar fysieke uitputting middels eindeloze herhalingen van ritmepatronen, om zo te komen tot een vorm van trance en meditatie die tevens als een mentale reiniging kan dienen.

Ritualistisch klinken de vier lange nummers zeker. Het gaat zelfs zo ver dat ze een vorm van technotrance evoceren, een trance waarvan we ons heel goed kunnen voorstellen dat een bende danslustigen in de vroege uurtjes, beschonken of anderzijds van de wereld, zich helemaal kan uitleven op de klanken die Albrecht op hen los laat.

Opener Liecht leunt het sterkst aan bij techno voor de vroege uurtjes. De andere drie stukken, Leib, Lust en Lack, incorporeren heel wat elementen uit de Afrikaanse ritmische rituele muziek waardoor het jammer is dat twee van de drie maar een minuut of vijf zes duren. Lust met zijn dertien minuten is net als het openingsnummer dat een kwartier neemt om tot volle wasdom te komen, het beste voorbeeld van wat Albrecht met zijn excursie beoogt.

Dit is alvast een zeer aangenaam album en hopelijk de aanzet tot verder experimenteren van deze getalenteerde Zwitser.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More