Home Interview THE RADAR STATION

THE RADAR STATION

by Bart Verlent

The Radar Station krijgt na jaren hard werken eindelijk de erkenning die ze verdient. De band rond singer-songwriter Brent Buckler werd deze maand door Studio Brussel uitgeroepen tot één van de finalisten van De Nieuwe Lichting. We gingen even polsen bij Brent Buckler of de band de druk nog aankan.

Jullie bestaan nu al drie jaar en door De Nieuwe Lichting krijgt jullie muziek eindelijk veel aandacht, hoe voelt dat?
Voor The Radar Station (en Sun Gods) speelden we zelfs allemaal 10 jaar lang in de band Barefoot And The Shoes. Het voelt zeker aan als een soort erkenning en het is vooral enorm fijn hoe alles in een stroomversnelling terecht komt.

De single Subtle Science krijgt nu een tweede leven, vinden jullie het niet raar dat het nummer nu wel opgepikt wordt door de radio?
Ik denk dat ze op de radio iets nodig hebben om te vertellen over een band, een verhaal. Jonge bands hebben dat verhaal soms nog niet waardoor ze misschien minder kans maken? Zeker in België kan een belangrijke wedstrijd als De Nieuwe Lichting ervoor zorgen dat je wel een verhaal krijgt.

Met de verplichte naamsverandering vorig jaar was het misschien weer moeilijk om terug bekend te worden maar dankzij De Nieuwe Lichting zijn jullie bekender dan ooit. Is dat een kwestie van goeie timing?
Dat is kwestie van enorm veel geluk! (lacht). We keken er niet naar uit om terug deels van nul te starten en druppelsgewijs mensen te bereiken. Dat lijkt nu geen probleem meer te zijn.

In de loop naar de bekendmaking hebben jullie doorheen het land overal gratis optredens gegeven. Hoe waren de reacties?
Enorm goed! We vonden het zelf super fijn om mensen persoonlijk te kunnen bereiken, net zoals politici die vroeger met hun achterban gingen praten (en drinken) op café. De reacties waren heel tof, we hadden het gevoel dat het werkte om door live optredens mensen te proberen overtuigen. Dat is precies meer waard dan maar één liedje dat in de studio werd opgenomen.

Mogen we nu door deze wedstrijd jullie debuut-album eindelijk verwachten?
Zeker en vast! Deze komt vlak na de zomer uit. De exacte datum zullen we nog bekendmaken.

Hoe schatten jullie de kansen in om De Nieuwe Lichting te winnen?
Geen flauw idee. Aangezien de 3 stemmen die je moet geven gelijkwaardig zijn denk ik niet dat iemand kan inschatten wie er gaat winnen…

Als jullie één van de winnaars zouden zijn, hoe gaan jullie dat vieren?
Ik denk dat we dan allemaal een grote friet in Den Driehoek in Breendonk gaan eten! We spraken ook van een wellness dagje met alle vriendinnen erbij. Beide kan natuurlijk ook.

Je kan nog stemmen op De Nieuwe Lichting kandidaten via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More