Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS : SASCHA BORNKAMP (TELETEXT).

TEN LUMINOUS QUESTIONS : SASCHA BORNKAMP (TELETEXT).

by Didier Becu

Omdat een duo nog altijd synoniem is van twee, vonden we dat we zowel Leonore als Sascha van Teletext moesten onderwerpen aan onze pijnbank. Voor de verandering onze tien lumineuze vragen… Hier zijn de antwoorden van Sascha.

(c) : TELETEXT

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Als baby zong ik ritmes, als kind zong ik aan tafel, onder de douche, op de wc. Als ik naar school fietste zong ik op de ritmes van de geluiden die ik om me heen hoorde. Ik word vaak wakker met een lied in m’n hoofd. Ik kan niet functioneren als het stil is rond mij. Het liefst zit ik te werken in een druk café waar muziek op staat en ik de gesprekken rond me kan volgen. Nee dus, een leven zonder muziek bestaat niet.

(c) : TELETEXT

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Ik was 8 jaar. In de auto op weg naar Frankrijk – met twee weken camping in het vooruitzicht – was ik de grijsgedraaide kindercd’s beu. Ik kende alle Kinderen Voor Kinderen en K3-liedjes uit mijn hoofd. Toen we stopten in een tankstation ergens in Frankrijk pakte ik mijn eerste eigen cd uit de rekken: New Divas. Het bevatte hits van vrouwelijke zangeressen rond 2002. De cd staat nog steeds in m’n kast, en af en toe draai ik ‘m nog eens. Ik vind de nummers van o.a. Jenifer Lopez, Britney Spears en Destiny’s Child nog altijd zalig!

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
Dat is met honderd procent zekerheid Nick Cave een paar jaar geleden in het Sportpaleis. Er is al veel over geschreven, maar ik kan er niets aan doen, het was een magische ervaring. Ik zat helemaal achteraan maar het voelde alsof hij het rechtstreeks tegen mij had.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Niemand! Ik kwam als kind niet op dat idee. Als puber heb ik wel nog gespeeld voor de spiegel dat ik Leonardo DiCaprio was die een scene voorbereidde voor de spiegel. Meta…

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
The White Album van de Beatles.

THE-BEATLES

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Daydreaming van Radiohead.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Ik heb zelf pas onlangs de Marshall Mathers-lp ontdekt. Eminem is blijkbaar altijd een beetje langs me heen gegaan, ik zei altijd dat ik het saai vond… Bij mij zeker de meest ondergewaardeerde plaat.
Als ’t gaat over Vlaanderen sluit ik me bij Leonore aan: De Duiven! Binnenkort brengen ze een nieuwe plaat uit!
De meest overgewaardeerde plaat… Mag ik die vraag overslaan?

Wat is het mooiste muzikale moment uit je leven?
De dagen tussen het overlijden en de begrafenis van mijn grootmoeder. Die dagen waren gevuld met muziek, samen zingen. Ik voelde hoe troostend en sterk het is. 

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Me laten afleiden. Tien keer checken of m’n instrument het doet. Checken of ik de eerste zin nog weet, er niet op kunnen komen, geen tijd meer hebben om het op te zoeken en erop vertrouwen dat die wel komt op het moment zelf (en dan op het moment zelf nog twijfelen en gokken).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More