Home ReviewsAlbum Reviews LY FOULIDIS – Hoekhuis (Obus Records).

LY FOULIDIS – Hoekhuis (Obus Records).

by Patsker Omaer Beguin

Het Brusselse tape label Obus Records verraste ons in 2018 met de mooie ambient release Kleine Oneindigheid, van Bitterling. Obus Records houdt de visie op elektronische muziek lekker breed. Na de release van Polyacid met abstracte ambient-techno komt het label met een meer experimentele cassette op de proppen.

(c) : Obus Records

LY Foulidis is Denis Wouters, een componist gevestigd in Brussel met een voorliefde voor gewaagde elektronische muziek. De ontdekkingsreizen van Denis Wouters en zijn analoge en digitale machines werden op Hoekhuis samen tot één hoekhuizenblok geconstrueerd. De speels aanvoelende tracks zitten boordevol experimentele driften die de leegte tussen mens en machine proberen op te vullen.

De zes tracks hebben allemaal de naam Hoekhuis en zijn niet chronologisch genummerd, Hoekhuis III bestaat om raadselachtige wijze niet. De muziek klinkt spontaan en bevat allerlei constructies met sequencers en glitch effecten. LY Foulidis laat zich ten volle gaan in de kriebelende machinale geluiden die piepend en knarsend een interessant geheel van repetitieve auditieve pulsen vormen. De elektronische creaties behelzen een lichte slordige sfeer die aan oude tekenfilms doet denken.

Hoekhuis is een kijkwoning met zes hoekkamertjes gevuld met lekkernijen die de fans van pikantere elektronische tonen wel zullen lusten. We namen dit eindejaarsdessert met veel aandacht en smaakvol tot ons. LY Foulidis mag gerust nog een paar van die huisjes bouwen.

Deze cassette uitgave is gelimiteerd op vijftig stuks en verkrijgbaar op de Bandcamp-pagina van het label.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More