Home Interview TEN LUMINOUS QUESTIONS : RONNY MOORINGS (CLAN OF XYMOX)

TEN LUMINOUS QUESTIONS : RONNY MOORINGS (CLAN OF XYMOX)

by Didier Becu

Het zijn weer drukke tijden voor Clan Of Xymox. Binnenkort staan ze in het Duitse Mannheim op Black Castle en ook worden de koffers gepakt voor Brazilië waar de gothband waanzinnig populair is. Tussen het drukke werk heen vond bezieler Ronny Moorings tijd om onze tien vragen te beantwoorden…

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Neen, absoluut niet. Ik ben van jongs af aan bezig geweest met muziek en nog nooit hiermee opgehouden. Muziek en kunst zijn voor mij een eerste levensbehoefte.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
De single van The e Beatles: “ She Loves You Yeah, yeah yeah.“ Ik was 3 jaar oud toen en zong dit nummer op de speelplaats van de kleuterschool. Zo luid, dat zelfs mijn moeder het hoorde. Ok, wij woonden toen wel tegenover die kleuterschool, maar dan nog (lacht). Ik wilde deze single zo graag hebben en kreeg die dan ook.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Dat is een hele moeilijke vraag, omdat ik zo veel bands heb gezien en het daardoor bijna onmogelijk is om een nummer één te kiezen. In ieder geval heb ik talloze bands gezien die mij echt geïmponeerd hebben. En nog steeds komen er maar meer bands bij! (lacht)

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Haha, hoe wist jij dat? Zeker en vast David Bowie. Five Years kon je met echt gemeende drama brengen (lacht)

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Ook weer David Bowie. De Heroes-cover is geweldig. Simpel en doeltreffend. Een erg goede foto.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
In ieder geval niet met schlagers. Ik huil niet zo snel, dus moeilijk om te zeggen. Vaak voel ik wel enorme emotionele golven door mij heen gaan met de juiste plaat op het juiste moment.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Meest ondergewaardeerd? Even denken. Ik vind dat een band zoals HØRD ondergewaardeerd is. Ongelofelijke collages van geluiden en emoties. Dit verdient zeker meer aandacht!
Meest overgewaardeerd? Waarschijnlijk alle acts met autotune-effecten die nu in de commerciële charts staan. Ik begrijp er helemaal niets van dat mensen dit waarderen. In mijn jeugd was dit voor mij disco en dat maakte mij eveneens fysiek onwel.

https://www.youtube.com/watch?v=lxK4Qo8d6P4

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Iedere keer als ik een nieuw album uit heb.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Wat denk je? Blaas legen en een lekker drankje voor in de stemming te komen.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Dat was in de jaren 80 toen we in de USA waren om in een uitverkochte zaal van 5000 de fans te moeten mededelen dat we niet konden spelen omdat de PA-installatie in de zaal niet werkte. Het was kapot en er kwam geen geluid uit, en er was ook geen alternatief om dit op te lossen. De organisatie was nergens meer te bespeuren en ik moest dit feit mededelen. Dit werd niet in sympathie afgenomen. Afschuwelijk voor de fans en ons, want we hadden enorm zin om te spelen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More