Home Interview TEN LUMINOUS QUESTIONS: JONI SHEILA.

TEN LUMINOUS QUESTIONS: JONI SHEILA.

by Bart Verlent

De Gentse singer-songwriter Joni Sheila werd vernoemd naar Joni Mitchell. Als je die referentie hebt, kan het niet misgaan. Ze is één van de jonge, aanstormende talenten van dit jaar dus hoog tijd om haar onze Ten Lumunious Questions voor te leggen.

(c): JONI SHEILA

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Zoals bij velen was en is muziek een uitlaatklep. Ik ben beginnen openbloeien net omdat ik muziek ben beginnen maken. Ik was altijd dat schuchtere, verlegen meisje dat gepest werd op school. Er is geen leven voor mij zonder muziek. En aangezien muziek mijn enige bron van inkomsten is, zou het leven een heel stuk moeilijker worden als ik het niet had.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Stripped van Christina Aguilera. MTV was de grootste muziekbron indertijd en dergelijke popartiesten werden veel uitgezonden.

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
KT Tunstall. Ik heb een boontje voor solo-vrouwen die kunnen zingen en zichzelf kunnen begeleiden op een instrument.  

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Michael Jackson. En het bleef niet bij een spiegel. Toen ik 8 jaar was schreef mijn moeder me in voor een miss verkiezing. Daar hoorde ook een dansje bij en dat werd Thriller van Michael Jackson. Ik was verkleed in het rood en droeg een pruik met krullen. 

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Ik sta eigenlijk niet zo veel stil bij platenhoezen. De muziek die op de plaat staat is veel belangrijker voor mij.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Ik ween alleen als ik reeds triestig ben en dan een triestig nummer hoor. En dat zijn er een paar. Als ik toch moet kiezen Prelude in E Minor (Op. 28, No. 4) van Chopin. 

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde? 
Lost On You van LP. Overgewaardeerde platen worden zo gehypet dat ik begin te luisteren maar dat ik dan afhaak na drie nummers. Dus hier kan ik niets over zeggen. 

Wat is het mooiste muzikale moment in je leven?
Wanneer ik op straat sta te spelen als er bijna geen kat is maar tegen het einde van mijn nummer staat er een hele groep mensen rond mij te luisteren te glimlachen en te applaudisseren. Ik heb al op heel wat podia gestaan maar de mooiste momenten tot nu toe waren nooit op een ‘echt’ podium. De mooiste momenten waren op onverwachte plaatsen. 

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Dat hangt af van het optreden. Als het een huiskamerconcert is dan schrijf ik nog heel snel mijn setlist en stem ik mijn gitaar. Als het een release concert is voor mijn nieuwe plaat, dan sta ik keihard te stressen. 

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Wij zijn maar mensen en we maken allemaal fouten. Maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets deed op een podium waar ik me voor schaam. Ik voelde me hoogstens ongemakkelijk door bepaalde individuen (die al dan niet onder invloed waren van iets) of gewoon heel erg creepy waren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More