Home Interview SOUND TRACK: SUNA

SOUND TRACK: SUNA

by Ann Cnockaert

SUNA streeft naar harmonie tussen menselijke ritmes en niet-menselijke ritmes door zich te laten inspireren door etnische en wereldse elementen, en deze te vermengen met elektronische invloeden. Op 14 oktober kun je hen live zien optreden in Farm in Hasselt.

©Suna

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!
SUNA laat zich inspireren door ritmes uit andere werelddelen zoals Afrika, Arabië, Zuid-Amerika,… deze gaan we vervolgens combineren met rave- en dance-invloeden. Momenteel bestaan wij live uit drie leden. Arne Kenis en ik (Quinten Godts) verzorgen de elektronica. Nick Caers verzorgt het ritme. Kortom, drie palletekoppen bij elkaar.
Een betekenis voor de naam gaan we niet geven. Wat we wel kunnen zeggen is dat iedereen, ook de luisteraar, een beetje SUNA is.

Hoe ziet jullie muzikale geschiedenis er uit en wanneer wisten jullie dat muziek spelen jullie passie is?
Miljoenen jaren geleden waren we drie vissen in een zee waarbij één van die vissen aan de anderen vroeg of ze geen goesting hadden om iets genaamd “muziek” te maken. De drie bevriende vissen stemden in en besloten aan land te gaan en te evolueren tot 3 mensen die gewoon vies dikke rave muziek maken.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?
Als The Prodigy, Massive Attack, The Chemical Brothers, Fela Kuti, Daft Punk en Sault niet hadden bestaan, dan was SUNA niet wat SUNA is.
Muziek staat gelijk aan luisteren, en luisteren staat gelijk aan voelen. Het feit dat jij jouw boodschap door middel van muziek kan overbrengen, is iets enorm krachtig.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?
Ik heb horen waaien dat veel mensen ons vergelijken met SUNA.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
Wij zouden veel liever een afterparty zijn van The Subs of Goose.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?
Je kan bij ons niet alleen losgaan als je dat wil maar je wordt ook blootgesteld aan enorm veel invloeden van over de hele wereld!

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Plezier maken en veel optreden!

Wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?
Wacht eens even, ik denk dat ik Funky shit van The Prodigy op de achtergrond hoor spelen…

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste aan muziek is dat het mensen bij elkaar brengt. Ongeacht wie of wat ze zijn. Het minst mooie is dat nog niet genoeg mensen beseffen dat het mooiste aan muziek is dat het mensen bij elkaar brengt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More