Home Singles JULIEN TASSIN QUARTET – Birth Suite (IGLOO Records/W.E.R.F Records)

JULIEN TASSIN QUARTET – Birth Suite (IGLOO Records/W.E.R.F Records)

by Björn Comhaire

Het is nog een paar weken wachten vooraleer we de debuutplaat Great Expectations van het Julien Tassin Quartet in de armen mogen sluiten. Met Birth Suite, de tweede single uit de plaat, mogen we ons echter een dikke 10 minuten koesteren in warme gitaar- en trompetklanken van Julien Tassin en Jason Palmer. Niet dat we daarbij de bijdragen van ritmesectie Dré Pallemaerts en Nicolas Thys willen minimaliseren natuurlijk.

© Björn Comhaire

Tassin schreef het nummer na de geboorte van zijn dochtertje. Een sleutelmoment in een mensenleven dat best wat tegenstrijdige emoties kan teweegbrengen. Vreugde, angst, onzekerheid over de toekomst… wie het ooit meemaakte begrijpt wat we bedoelen, wie het nooit meemaakte waarschijnlijk ook.

Birth Suite bestaat, zoals dat gaat met suites, uit meerdere delen. Elk van die delen is een muzikale verbeelding van een fase in het vaderwordingsproces (of dat denken we toch).

Beginnen doet het viertal met zachte, haast romantische klanken waarin het prachtige, gedempte trompetspel van Palmer met de meeste aandacht gaat lopen. De stilte voor de storm. Na een minuut of drie beginnen de eerste weeën op te komen. Het tempo versnelt, het volume gaat omhoog… Nog eens een minuut of drie later zit het spel definitief op de wagen. In een zinderende finale horen we haast letterlijk het kind langs het geboortekanaal afdalen tot de baby in de laatste seconden, onder trompetgeschal, aan de wereld wordt getoond.

Julian Tassin Quartet vertelt in Birth Suite een universeel verhaal, wat geromantiseerd misschien maar recht uit het hart. Een straf nummer van een erg straf kwartet.

Julien Tassin Kwartet live gaan bekijken?

01/12 – Hof Bladelin (Brugge) 
03/12 – TivoliVredenburg (Utrecht) 
05/12 – CC Begijnhof (Diest) 
07/12 – Botanique (Brussel)
08/12 – King Georg (Köln)

INSTAGRAM / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More