Home Singles TIJL – Drunken Love

TIJL – Drunken Love

by Bart Verlent

Tijl De Meulemeester maakt deel uit van het stevige indierock trio Tien Ton Vuist maar met zijn solo-project Tijl wil hij een andere kant van zich laten horen. Begin vorig jaar kregen we een eerste single A Better Life waarin hij laat horen dat hij ook gevoelig uit de hoek kan komen als singer-songwriter.

Het afgelopen jaar spendeerde De Meulemeester vele uren in de Bijloke studio met producer Eno Meulenbergs (ENO) om de debuutep van Tijl in te blikken. Verder kreeg het duo versterking van Emilio De Temmerman op drums en Mathias Stal (Kids With Buns, Pink Room…) op bas.

© Tijl

Drunken Love is de eerste single uit de te verschijnen ep en gaat over een haat/liefde verhouding met alcohol. Telkens willen we opnieuw stoppen met drinken, maar eens het wat gezelliger wordt, vergeten we onze goede voornemens. Ondanks het thema, is het een song met een positieve zorgeloze vibe waar je goedgezind van wordt. Het is een aanstekelijke meezinger die blijft hangen. Met subtiele akoestische gitaar en ingetogen arrangementen kabbelt het nummer mooi voorbij. In de break krijgen we een avontuurlijk Ben Howard-vibe die zeker een meerwaarde vormt voor het nummer.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More