Home Interview SOUND TRACK: Subvergence

SOUND TRACK: Subvergence

by Ann Cnockaert

Subvergence staat voor vastberaden zijn om een scherpe boodschap genadeloos over te brengen. Hun muziek valt onder het genre deathcore en vertoont invloeden van death- en blackmetal, geïnspireerd door meesters in het vak zoals Thy Art Is Murder, Oceano en Whitechapel. Als we de Subvergence-ervaring zouden moeten beschrijven, zou het simpelweg zijn: direct en confronterend. Je kunt Subvergence live zien op 13 oktober in jeugdhuis XL in Herk-de-Stad.

© Subvergence

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!
“Subvergence: pronounced : sub-ver-jans. 1. To underestimate highly. 2. The integrity in twisting a lie unto the truth. i.e. when I was talking to the mailman, I subverged him that a volcano was about to erupt. 3. To deceive”

Tijdens een brainstorming sessie bij onze lead gitarist thuis zijn we na een tijdje suggestie-pingpongen uitgekomen bij Subvergence. Het klonk donker, agressief en hard. Net zoals de muziek die we maken.

Hoe ziet jullie muzikale geschiedenis er uit?
We hadden allemaal al individueel onze muzikale cv voor we de groep opstartten. Bij de ene was die al wat uitgebreider als bij de andere maar we wisten wel wat we konden en wat we wilden bereiken. En al die puntjes gebundeld kwamen goed van pas. Of het nu op gebied van songwriting of organisatorisch was, iedereen kon iets bijdragen aan de Subvergence machine.

Wanneer wisten jullie dat muziek spelen jullie passie is?
Ik denk dat ik voor iedereen hier kan zeggen: op jonge leeftijd. Om een voorbeeld te geven, onze drummer startte op 6 jarige leeftijd bij een percussiegroep en heeft de lowlandpipers nog mee gemaakt.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?
Bands zoals Oceano, Thy Art Is Murder en Chelsea Grin zijn groepen waar we zelf grote liefhebber van zijn. En dat is hier en daar wel te horen in onze muziek. We spelen waar we zelf fan van zijn.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?
Hier en daar hebben we wel een vergelijking gekregen met bands die we echt niet verwacht hadden, maar we nemen dat allemaal op als een compliment. Ons genre is redelijk straight forward en we kunnen alleen maar leren uit feedback.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
Ons doel is nog altijd om te openen voor Thy Art Is Murder. Voornamelijk omdat onze twee gitaristen grote fan zijn van hun vorige albums Hate, Dear Desolation en Human Target. En onze band is voortgekomen uit het idee om soortgelijke muziek te maken bij het horen van Reign Of Darkness

Wat maakt jullie anders dan andere bands?
Er zijn heel veel goede bands, zeker in ons Belgenlandje. We zijn niet echt bezig met “anders” zijn dan andere bands die ook binnen ons genre liggen. We hebben het al druk genoeg met onszelf. Maar als we toch iets moeten zeggen, gaan we het houden op ons energieke uitspattingen. Mede verantwoordelijk gemaakt door ongeremde ADHD, weinig tot geen filter en overtollig consumeren van cafeïne… wat ook weer terugkomt in onze muziek.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Het opnemen van ons volgende album met bijhorende clip. We zijn volop aan het schrijven en bijschaven van ons nieuw materiaal. Onze goal is om de ‘grote broer’ te creëren van onze eerste ep. Volwassener qua songwriting, layout,…

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?
Roland CristalVendetta.

We gaan niet vertellen waarom, dat mogen jullie zelf ondervinden.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Moeilijke vraag. Aangezien wij een hoop enthousiaste kippen zonder kop zijn, vinden we net alles mooi aan dit wereldje. De chaos van een band, het muziek maken, live op een podium het beste van jezelf geven en wat er allemaal bij komt kijken om toch alles in goede banen te leiden. Misschien is dat ook wel tegelijk het minst mooie. De Subvergencetrein staat nooit stil en gaat razendsnel vooruit.

Facebook Instagram Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More