Home Singles PORCELAIN ID – Man Down (Unday Records)

PORCELAIN ID – Man Down (Unday Records)

by Björn Comhaire

Af en toe moet je de boel eens helemaal opnieuw kalibreren, dat geldt voor muzikanten maar evengoed voor hun luisteraars. En dat is precies wat we moesten doen toen we de nieuwe single van Porcelain ID te horen kregen.

Even was het zoeken naar de troubadour met gitaar die we nog niet zolang geleden solo op de podia aan het werk zagen en die ons toen ongelooflijk charmeerde. Want, we moeten daar niet vaag over doen: Man Down klinkt toch anders.

Koorzang, een roedel blazers, trimbaal trom- en percussief geroffel, elektronica en gelukkig ook nog de doorleefde stem en de betekenisvolle teksten van Hubert Tuyshime waarvoor we hen leerden appreciëren.

“Ik wil iets maken dat zich situeert tussen Nick Cave and de Bad Seeds en Yeezus van Kanye West“, sprak Tuyshime toen hij producer Youniss Ahamad probeerde te overtuigen om mee te werken aan hun debuutalbum. Langs welke kant van dat imaginaire continuüm de single is terechtgekomen laten we aan jullie om te beoordelen.

Bij de single hoort een indrukwekkende videoclip waarvoor Max Van Raamsdonk, Maurice Luijten en Porcelain ID zich qua beeldtaal lieten inspireren door de film Fallen Angels van Wong Kar-wai uit 1995.

Man Down is de eerste single uit het debuutalbum Bibi 1 dat ergens begin 2024 zal verschijnen bij Unday records.

Je kan Porcelain ID op 15 november live aan het werk zien tijdens Fifty Lab festival in Brussel.

Facebook / Instagram


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More