Home Interview SOUND TRACK – Sgt. Lesley

SOUND TRACK – Sgt. Lesley

by Ann Cnockaert

Sgt. Lesley is een vierkoppige band ontstaan in Hasselt. Ze combineren hun dromerige indie pop met aanstekelijke, zoete melodieën die doen denken aan Alvvays, Beach Fossils en Tame Impala. Sgt. Lesley speelt op 29 oktober in JH XL in Herk-de-Stad

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

Onze naam komt uit de Woestijnvisreeks ‘Het Eiland’. We wilden iets doen met de naam Lesley als eerbetoon aan de gestorven pop uit de serie. Toch vonden we Lesley iets te droog, daarom hebben we er Sgt. aan toegevoegd.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Eigenlijk als een vrij recente geschiedenis. Dit project is pas gestart in februari 2021. We hebben enkel nog maar gerepeteerd en enkele demo’s opgenomen. Sound Track wordt dus onze allereerste show!

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Henri (drummer/zanger): bij het zien van de videoclip van Wheels van Foo Fighters. Ik zag Taylor Hawkins drummen en ik dacht: ‘Dees wil ik ook doen!’ 

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

Onze gemeenschappelijke invloeden zijn bands zoals Alvvays, Balthazar, Parcels, Tame Impala, Pond etc.  Onze muziek kun je het best omschrijven als “dromerige indiepop”.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Eigenlijk zijn wij bijna de enige die onze muziek gehoord hebben. Dus die ervaring moet nog komen.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

Alvvays zou een hele mooie zijn! Als we echt groot mogen denken dan gaan we voor Tame Impala.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

We proberen gewoon ons eigen ding te doen en niet te veel in genres te denken.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

Ons eerste optreden op de Sound Track voorronde. En misschien binnenkort een eerste single!

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

Henri: Either/Or van Elliot Smith. Deze plaat heeft mijn kijk op melodieën en songwriting sterk veranderd. Het is een mooi voorbeeld van less is more. De nummers zitten heel simpel in elkaar maar toch zijn het stuk voor stuk meesterwerken.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste aan muziek is de verbondenheid die het creëert tussen mensen. Muziek geeft je de kans om echt te voelen en om los te laten. Ik vind eigenlijk niets “minder mooi” aan muziek. Als ik toch een antwoord zou moeten geven dan denk ik aan bepaalde minder goede herinneringen die muziek met zich mee kan dragen. Bv. wanneer een persoon sterft en je samen veel naar een bepaald nummer luisterde. Maar uiteindelijk kan dit ook als een mooie herinnering beschouwd worden. Dus niets slechts aan muziek!

FACEBOOK VI.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More