Home Interview SOUND TRACK – Porcelain id

SOUND TRACK – Porcelain id

by Ann Cnockaert

Porcelain id is de Rwandese Hubert Tuyishime. Zijn muziek beweegt zich tussen poëtische en eigenzinnige zang. Porcelain id speelt op 8 oktober in Kavka te Antwerpen. Tijd voor een gesprek.

© Adel Setta

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!

Een twee jaar geleden bracht een goede vriend Nard Houdmeyers een track uit Porcelain Dog. Tevens was ik op zoek naar een nieuwe bandnaam. Ik denk dat het nummer en titel een gevoeligheid uitstraalde waarin ik mij kon vinden destijds. De betekenis is daarna geschept uit mijn angstigheid omtrent identiteit. Zo is dat een eigen leven gaan leiden.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Vanaf het prille begin is dat het kerkkoor, dan mijn ontdekking van het internet. Daar voorafgaand lange ziekenhuisopnames waar ik muziektherapie volgde en zo mijn eerste opnames realiseerde. In mijn tienerjaren de muziek die mijn vrienden beluisterden en die wij samen maakten met Aedell Wolff (band).

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is?

Zolang ik mij kan herinneren was het dat ik Michael Jackson voor het eerst zag op mijn 8ste of 9de met Don’t Stop Til You Get Enough. Daaruit is een obsessie voortgekomen voor performance. De passie zelf zit hem in het schrijven, dat is later gekomen.

Wie zijn jou inspiratiebronnen