Home nieuws LOUISETTE singles gebundeld op LP

LOUISETTE singles gebundeld op LP

by Ann Cnockaert

Begin de jaren zeventig bracht Louisette drie singles uit die mee aan de wieg stonden van de Nederlandstalige rockmuziek. Het was de groep waarmee het voor Raymond van het Groenewoud allemaal begon. Samen met Erik Van Neygen (en later met Jean-Marie Aerts) nam hij zes nummers op die tussen 1972 en 1974 verschenen op drie vinylsingles. De meezingers Maria, Maria, Ik Hou Van Jou en Zij Houdt Van Vrijen hoor je nog steeds regelmatig op de radio. Als Ik Jou Niet Had  (één van de drie b-kanten) is dan weer een breekbaar liefdesliedje in de typische stijl die Raymond in zijn uitgebreide carrière nog vaak zou etaleren.

De drie originele vinylsingles zijn intussen collector items. BLP Records bundelt daarom de zes nummers op een lp. Op de ene kant vind je de A-kanten van de singles. Op de andere zijde de B-sides. Samen drie rocksongs en drie ballads die het startpunt waren van de carrières van Raymond van het Groenwoud en Erik Van Neygen.

Van deze limited edition zijn 500 exemplaren beschikbaar. Voorbestellen kan via www.blprecords.be.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More