Home Singles DINO BRANDĀO – Bouncy Castle (Two Gentlemen)

DINO BRANDĀO – Bouncy Castle (Two Gentlemen)

by Björn Comhaire

Slecht nieuws krijgen over je eigen gezondheid of die van iemand waar je van houdt. We hebben het allemaal al eens meegemaakt en ook voor de Zwitserse skateboarder en multi-instrumentalist met Angolese roots, Dino Brandāo is het niet anders. Toen de man te horen kreeg dat hij leidt aan multiple sclerose, kreeg hij het emotioneel stevig te verduren. Wat er toen allemaal door hem heen ging tracht hij te verwoorden in zijn debuutsingle Bouncy Castle (‘springkasteel’ dus).

Dino Brandāo © Gaetan Nicolas

Hoewel dit Brandāo’s eerste solo single is, draait hij al een tijdje mee in de Zwitserse muziekscene. Zo speelde hij als Frank Powers al op Montreux Jazz Festival en maakte hij een volledig album met lokale supersterren Sophie Hunger en Faber.

Bouncy Castle is gebouwd rond een vrolijk en tegelijk wat melancholisch, zomers deuntje waarin Afrikaanse en Caraïbische invloeden doorklinken. Zijn wat nasale stemgeluid klinkt fris en matuur tegelijk. In het nummer reflecteert Brandāo over de relativiteit van het leven en zet hij de zaken even allemaal in perspectief, iets wat we allemaal best nu en dan eens zouden doen.

Een fijne single die ongetwijfeld even in je auditief geheugen blijft hangen!

Wil je Dino Brandāo eens live aan het werk zien? Dat kan op 20 feb 2022 in de Botanique in Brussel. Tickets en info vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More