Home Interview SOUND TRACK: LIGHTSPEED

SOUND TRACK: LIGHTSPEED

by Ann Cnockaert

Maak kennis met LIGHTSPEED. Sinds 2022 bundelt dit kwartet atmosferische gitaarkracht en oprechte verhalen tot een heerlijke portie indierock. Geïnspireerd door bands als Arctic Monkeys, The Libertines en literaire grootheden zoals Leonard Cohen, verkent LIGHTSPEED een uitgestrekte horizon van sfeer en geluid.

Verwacht je aan interstellaire dagdromen, melodieuze escapades en een live-energie die indruk maakt. Op 30/09 kun je LIGHTSPEED zien optreden in de Casino in Sint-Niklaas.

© Taike De Wilde

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!
Wij zijn LIGHTSPEED, een vierkoppige indierockband ontstaan in Sint-Niklaas. Het kiezen van de naam was eigenlijk niet zo een spectaculair gebeuren en kwam voort uit een gesprek over het heelal en het hiernamaals. Hoe we precies daarover beginnen praten zijn, is ons niet meer zo duidelijk… Het was kort en krachtig en voor ons onmiddellijk een evidente keuze.

Hoe ziet jullie muzikale geschiedenis eruit?
De band vierde begin september zijn eerste verjaardag. We zijn dus een jaar bezig, en dat durven we soms vergeten. Afgelopen jaar hebben we écht heel veel vette shows gespeeld, brachten we onze eerste singles uit en wonnen we LAWIJTSTRIJD, de droom van elke Waaslandse band. We hebben elkaar van in het begin beloofd om er extreem hard voor te gaan, en daar houden we ons aan. We hebben ook gewoon geen plan B.

Wanneer wisten jullie dat muziek spelen jullie passie is?
Voor mij (Rik) is dit mijn eerste band. Ik ben echt een laatbloeier. De rest van de band komt uit vorige projecten en hadden pakken meer ervaring, dat gaf me wel een gevoel van veiligheid om met zo’n muzikanten iets op te bouwen. Je zou kunnen zeggen dat voor mij dat besef dus pas redelijk laat kwam.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?
Onze persoonlijke favorieten zijn enorm uiteenlopend. Die gaan van Queens of the Stone Age tot Beyoncé. De liefde voor de overzeese indierockscene is wel iets wat we gemeenschappelijke hebben. Namen als Arctic Monkeys, Catfish & The Bottlemen, Fontaines D.C… vallen regelmatig. Als we er een label op moeten kleven zou ‘indierock’ de meest voor de hand liggende zijn, maar zoals velen laten we ons hier zeker niet door limiteren. We werken even graag aan een postpunknummer als aan een ballade.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?
Tot zover geen.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
The Murder Capital. Dikke livesound en goeie fashion.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?
We zijn daar niet al te veel mee bezig eigenlijk. We richten ons vooral nog even op onze eigen weg en visie. Wat ons kenmerkt zal de tijd wel uitwijzen.  

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
LIGHTSPEED blijkt ook een softwaresysteem voor kassa’s te zijn? Iets wat we regelmatig mogen horen. Het doel is dus om bekender te worden dan het kassasysteem zodat mensen naar hun gaan met: “Ah, LIGHTSPEED, zoals de band?”

Wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?
Rik: Arctic Monkeys – Favourite Worst Nightmare
Fieke: Silk SonicAn Evening With Silk Sonic
Lau: Queens of the Stone Age – Songs For The Deaf
Jens: L’éclairConfusions 

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Verbinden en toxische fandoms.

FacebookInstagram Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More