Home Interview SOUND TRACK – Koala Disco

SOUND TRACK – Koala Disco

by Ann Cnockaert

Koala Disco verscheen al eens op onze radar met de aanstekelige song Dirt and Water. Koala Disco speelt op 16 oktober in PAND in Genk in één van de voorrondes van Sound Track.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

‘Koala’ is een knipoog naar Australië. Daar bevindt zich momenteel een prachtige psych scene waar ik veel van mijn mosterd vandaan haal. ‘Disco’ bekte gewoon goed, plus het is op zich voor mij persoonlijk een invloedrijk genre.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Kort. Het resultaat van lockdown 2 was een ep. Dit was de eerste keer dat ik voor mezelf een naam nodig had om muziek onder te kunnen releasen. Van een band was tot aan de selectie voor Sound Track nog niet echt sprake geweest. Eerder een mondelinge overeenkomst tussen vrienden voor moest het ooit zover komen. Intussen zijn we een volwaardige band waarbij iedereen al wel eens met elkaar heeft samengewerkt in voorgaande muzikale projecten. Hendrik Vanden Berk voorziet de gitaren, Bart Hens de drums, Glenn Maes de basgitaar en Silke Ravesloot staat in voor de tweede stem, percussie en synths. Ik ben zeer vereerd dat ik met hen terug wat podia mag gaan onveilig maken, want naast fijne vrienden zijn het ook meesterlijke muzikanten. 

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is?

Toen ik 9 jaar oud was en ik het album Californication van de Peppers voor het eerst hoorde. Ik was daarvoor nog nooit echt onder de indruk geweest van muziek. Dit album begint met Around the World. Een innemende binnenkomer. Sedert die dag en dat nummer wil ik zijn zoals John Frusciante. Minus de verslavingsproblematiek. 

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

Ik zou een hele waslijst willen opsommen met alle artiesten die een invloed op mij uitoefenen, maar ik zal voorlopig de top 5 meegeven. Joy Division, King Gizzard and the Lizard Wizard, Car Seat Headrest, David Bowie en Parquet Courts. 

Een genr