Home Singles KOALA DISCO – Dirt And Water (Eigen Beheer)

KOALA DISCO – Dirt And Water (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Gitarist en songwriter Niels Tuijaerts bracht dit jaar met zijn broer Michiel, onder de naam ULTRAviolentmicroMEGAS, nog de single Whoisu uit. Ondertussen was hij was echter ook aan iets anders bezig. Hij schreef de single Dirt And Water voor zijn nieuwe band Koala Disco voor de talentenwedstrijd Mystic Kids van de Antwerpse Trix. Die wedstrijd had als bedoeling jongeren te motiveren om creatief te zijn tijdens de lockdown. Helaas won Koala Disco niet. Portland en High Hi, die deel uitmaakten van de jury, waren wel onder de indruk van het nummer.

(c) Koala Disco

Naast Niels bestaat Koala Disco uit zangeres Silke Ravesloot, drummer Bart Hens en Hendrik vanden Berk op gitaar, bas en dwarsfluit. Bart, Niels en Hendrik maakten vroeger deel uit van de rockband Crowned Oaks. Het viertal is afkomstig uit Lommel, maar Silke en Niels wonen tegenwoordig in Antwerpen zodat er niet fysiek kan worden samengespeeld en iedereen zijn stuk digitaal aanvult. Het doel is om op die manier een ep of album te maken. Als dat lukt, kunnen ze na corona kijken of live optreden mogelijk is.

Deze debuutsingle van Koala Disco is alvast een mooi visitekaartje. Lo-fi dreampop met zweverige gitaren op een vrolijk tempo, waar Silke haar speelse stem op laat neer dwarrelen. Een heel aanstekelijke song die lang blijft hangen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More