Home Interview SOUND TRACK – keun

SOUND TRACK – keun

by Ann Cnockaert

keun brengt sfeervolle, knuffelbare lofi-folk en speelt op 8 oktober in De Klinker Club in Aarschot.

(c) Kaat Somers

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

keun is West-Vlaams voor konijn. Het is deels een hommage aan Frightened Rabbit en ook gewoon een hilarisch woord om een Engelstalig persoon mee te horen worstelen. (grijnst)

keun is een soloproject maar live word ik [Bert Aernouts, nvdr] bijgestaan door Limburger Ward Bosmans (ook bekend als frontman bij Your Favourite House-Garden-Kitchen Orchestra) op Indisch harmonium, mandoline, mandola, bouzouki en zang en Ier Nicholas Cooper (ex-Ye Vagabonds e.a. toen hij nog in Ierland dwaalde) op (alt-)viool en zang. Samen zijn we een olijke bende!

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

keun is als concreet idee een dik jaar geleden ontstaan tijdens een ziekteverlof. De nummers en sound hingen al een tijd rond in mijn hoofd maar ik kon ze niet plaatsen bij mijn andere projecten. Die quarantaine heeft een zekere ‘je m’en fous’-reactie opgewekt en zo is de idee van keun gegroeid. Sindsdien ben ik bezig geweest met het opnemen van nummers voor de debuutep en spelen we hier en daar een klein optredentje.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is?

9 maart 1997. Het kan ook een andere zondag geweest zijn.

Wie zijn voor je inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

We zijn uiteindelijk op “lofi-folk” gekomen als term. (lacht) Op plaat klinken de nummers iets ruwer en voller maar live komt het folk karakter volledig tot uiting. Inspiratiebronnen zijn verschillende folk- en indiebands zoals Lankum, Frightened Rabbit, Villagers, Low, Bright Eyes, Rum, …

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Tot nu toe zijn er enkel vergelijkingen geweest waar we mee kunnen leven. Maar doe gerust een poging! (grijnst een sardonische lach)

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

Villagers zou wel fijn zijn, hint hint Trix hint hint!. (lacht) Op die manier voelt onze violist als Ier iets minder heimwee.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

Goeie vraag. (mompelt in zichzelf) Ik gok dat we de enigen zijn die zo zot zijn om met drie muzikanten live toch negen instrumenten mee te nemen?

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

Eind oktober komt de eerste ep uit via pret records. Alles lijkt op dit moment op rolletjes te lopen dus hopelijk overleven we de voorronde en kunnen we gestaag verder aan de weg timmeren!

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

Dat varieert fel van tijd tot tijd. Misschien wint Takk van Sigur Ros nog wel. Heel poppy maar ook heel wijds en atmosferisch!

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Muziek schrijven en spelen is één van de mooiste dingen in de wereld, ik denk dat we het daar wel over eens zijn. Het nichtje van de buren die viool leert daarentegen is vaak een iets minder mooie ervaring. (grijnst)

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More