Home Interview SOUND TRACK: JESSE NIGHTS

SOUND TRACK: JESSE NIGHTS

by Liesbet Willems

Een combinatie van trap, pop punk en singer-songwriter, dat is wat Jesse Nights is. Hij maakt triestige muziek met echte teksten over persoonlijke verhalen. Benieuwd? Ga dan op 27 september naar Jeugdhuis Plug-in te Leopoldsburg want daar speelt hij in de voorrondes van Sound Track. Hij werd namelijk getipt door Colin H. Van Eeckhout. Hier kan je reeds kennismaken met Jesse Nights.

Waar komt de naam vandaan en stel jou maar eens voor!
Ik ben Jesse Thewissen, 21 jaar en ik woon in Diepenbeek.  Toen ik begon met muziek (leren) maken, gebeurde dat altijd ’s nachts. Ik heb veel namen geprobeerd maar ik was er nooit tevreden van. Tot ik op een nacht dacht: ” ik maak ’s nachts muziek, Jesse Nights klinkt wel cool en het klopt.” Wat je hoort is gemaakt door mij, ’s nachts. Ik heb ook al gehoord dat het verdacht fel op een pornoster naam lijkt dus als de muziekindustrie niets wordt, weet ik al voor welke carrière switch ik ga.Hoe moeten we jouw muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Het is begonnen toen ik met een auto-immuunziekte (colitis ulcerosa) gezegend was. Ik kon niets. Niet naar school gaan, niet met vrienden afspreken,… Ik was volledig geïsoleerd. Ik voelde me gevangen in mijn lichaam en een depressie lag al snel op de loer. Ik was mentaal en fysiek een compleet wrak. Het enige dat ik kon was achter mijn computer zitten en 15 keer per dag naar het toilet rennen. Ik ben altijd wel een beetje met muziek bezig geweest dus ben ik begonnen met ’s nachts mijn emoties en pijn te verwerken in nummers. Mijn ritme was ook compleet naar de zak dus rond 24:00 begon ik teksten te schrijven, beats te producen, … Uiteindelijk is die muziek mijn redding geweest. Ik zou niet weten wat er van me gekomen was als ik die uitlaatklep niet had. Op dit moment ben ik volop aan het werken om zelf een betere artiest te worden en nieuwe mensen te leren kennen binnen de alternatieve hiphopscene in België.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jouw passie is?
Toen ik merkte dat ik elk nummer dat ik beluisterde analyseerde om er zelf uit te leren. 

Wat maakt volgens jou de Belgische muziekscene uniek, of is die helemaal niet uniek?Kan ik me niet over uitspreken omdat daar zowel mainstream- als alternatieve muziek tot behoort, en die verschillen te hard.