Home Belgisch SOUND TRACK: COLINE & TOITOINE

SOUND TRACK: COLINE & TOITOINE

by Bjorge Meulemeester

Coline & Toitoine zijn een elektropop duo uit Brussel die zorgvuldig een gamma aan percussie-, snaarinstrumenten en keyboards jongleert tot een warm geheel. Tijdens de voorrondes van Sound Track kan je ze bewonderen in Jeugdhuis De Schakel in Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel) op 5 oktober, 20u.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
Wij zijn Coline & Toitoine, twee vrienden die samen de hele tijd muziek maken. Coline zingt, speelt gitaar en ukulele. Toitoine producet met zijn computer en speelt piano. In het begin waren we allebei apart bezig met muziek, onder de naam Coline en onder de naam Toitoine. Op den duur waren we meer en meer samen bezig met componeren maar zonder een echte band te zijn. Toen de organisatie opeens onze groepsnaam vroeg op ons allereerste concert, hebben we niet veel nagedacht en hebben we onszelf “Coline & Toitoine” genoemd. Daarna zijn we een echte duo geworden en onze naam is nooit verandert!

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Eerst speelden we in onze kamer, daarna voor onze ouders en nu voor meer en meer onbekende mensen ! Wanneer beseften jullie jullie dat muziek spelen je passie is? We spelen allebei muziek sinds we kindjes waren. Coline heeft altijd gezongen en liedjes verzonnen en Toitoine componeert en leert al 12 jaar piano.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
De Belgische scène breidt zich nu snel uit en we zijn erg blij dat steeds meer Belgische artiesten in het buitenland een grote invloed krijgen. Voorlopig is Angèle een zeer goed voorbeeld; zij vertegenwoordigt zowel de originaliteit als de Belgische humor!

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou je jullie muziek zelf omschrijven?
We proberen ons door zoveel mogelijk dingen te laten inspireren. We zijn altijd op zoek naar nieuwe muziekstijlen, maar we beginnen ons ook te interesseren voor andere kunsten, of het nu gaat om beeldende of geschreven kunst. Al deze invloeden helpen ons om ons popuniversum te verrijken.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absluut niet willen?
Een tijdje werden we vergeleken met Petit Biscuit vanwege ons eerste nummer Write A Song waarin het refrein gebruik maakt van “pitch voices”. Dat iedereen ons vergelijkt met hem vinden we wel vleiend want het is een artiest die we veel bewonderen.

Voor welke band zouden jullie wel eens graag het voorprogramma willen spelen en waarom?
Voor Queen ook al bestaan ze niet meer!

Wat maakt jullie anders dan andere bands/artiesten denk je?
We zijn niet anders dan andere artiesten, we proberen allemaal goede muziek te maken, elk met zijn eigen stijl, elk met zijn eigen ervaringen, elk met zijn eigen vondsten!

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
We zullen dit jaar verschillende clips opnemen om regelmatig al onze singles uit te brengen. We kunnen niet wachten om dit allemaal te delen!

Welk album kan jullie op repeat beluisteren?
Waarom drie keer naar een album luisteren als je er ondertussen 3 nieuwe kunt ontdekken?

Wat is jullie favoriete favoriete plaat aller tijden en waarom?
Toitoine vindt Mozarts Requiem een absoluut meesterwerk en Coline kan 100 keer na elkaar luisteren naar Buzzcut Season van Lorde.

Wat is het mooiste en minst mooie aan muziek?
Het mooiste is dat het een kunstvorm is die het meest universeel is en die gevoelens kan geven aan iedereen, zelfs aan de andere kant van de wereld. En het minst mooiste is wanneer je wilt slapen en je buren veel te luid naar hardrock luisteren midden in de nacht.

Met wie zouden jullie het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom?
Met “Frieda” onze computer waarmee we muziek maken!

Meer informatie over Sound Track vind je hier.
vi.be / Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More