Home Interview SOUND TRACK – Jen

SOUND TRACK – Jen

by Ann Cnockaert

Jen groeide met haar muzikale genen op in Brugge. Door de jaren heen nam ze deel aan verschillende projecten, maar sinds kort legt ze haar ziel bloot in haar eigen soloproject. 

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!

Ik ben dus Jen, een 20-jarige singer-songwriter. Mijn artiestennaam komt eigenlijk gewoon van mijn bijnaam, zolang ik me al kan herinneren noemen mensen die ik ken mij ‘Jen’ in de plaats van ‘Jente’. De muziek die ik voor dit project maak is heel persoonlijk en bloot, waardoor ik het ook een goed idee vond om de bijnaam te gebruiken die ik al altijd heb in mijn eigen leven. 


Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?


Ik bracht al twee singles uit: The Fourth Of July en In Blue. Er volgen er binnenkort nog een paar. Ik ben al even bezig met optreden, tot nu toe deed ik dat altijd solo. Binnenkort zal dit ook met band zijn, onder andere ook op soundtrack. 


Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is?


Al van kleins af zit ik in de muziek. Mijn papa is jazzmuzikant en hij had ook een muziekwinkel. Bij hem heb ik dus geleerd hoe het allemaal in mekaar zit. Nu ontdek ik nog elke dag meer en meer hoe graag ik muziek speel.


Wie zijn je inspiratiebronnen en hoe zou je muziek het best omschreven worden?


De grootste inspiratiebron voor mijn eigen muziek is Phoebe Bridgers. Het duistere maar tegelijk ook heldere in haar muziek spreekt mij enorm aan, dit is dan ook wat ik zelf in mijn muziek probeer te verwerken. Een mix tussen mysterie en duidelijkheid. 


Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?


Ik heb nog nooit een vergelijking gekregen waar ik niet tevreden mee was, wel ééntje die ik nog niet kende. Meskerem Mees vergeleek mijn muziek met die van Daughter, een naam die ik nog niet kende. Ik ben er sinds kort naar beginnen luisteren, en kan zeker niet zeggen dat ik niet blij ben met die vergelijking!


Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?


Zoals ik al zei: Phoebe Bridgers, maar is nog wat ver dromen denk ik… Om het wat dichter bij huis te zoeken, zou ik het fantastisch vinden om het voorprogramma van artiesten zoals Sylvie Kreusch of Lili Grace te spelen. 


Wat maakt je anders dan andere bands?


Ik zou niet per se zeggen dat ik helemaal speciaal, anders of beter dan andere artiesten ben, maar iets dat ik heel belangrijk vind in mijn muziek is dat het echt en oprecht klinkt. Ik heb mijn eigen stem en mijn eigen manier van denken en wil die ook overbrengen naar het publiek.


Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

Sound Track winnen! Haha nee, wat ik vooral leuk zou vinden is grote shows en supports spelen en voor een publiek spelen die mijn muziek begrijpt.


En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?


Ik ga het nog eens zeggen; Punisher van Phoebe Bridgers. Het is een heel recente plaat, maar sinds die uitgekomen is staat er elke dag wel een nummer van op bij mij thuis. De manier waarop Phoebe haar teksten kan brengen, daar kan niemand voor mij boven. Alles klinkt zo oprecht.


Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het minst mooie is zeker en vast sleuren met materiaal en versterkers. Soms droom ik van een leven als boekhouder, dan moet ik enkel en alleen een mapje meesleuren. Haha neenee, ik denk dat er weinig is dat niet mooi is aan muziek. Het mooiste vind ik nog altijd dat ik me er volledig in kwijt kan. Klinkt misschien cliché, maar ik kan volledig ontsnappen in mijn muziek.

Jen speelt op 10 oktober in Cactus Muziekcentrum

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More