Home Interview SOUND TRACK – Drowning, not Waving

SOUND TRACK – Drowning, not Waving

by Ann Cnockaert

Drowning, not Waving is een vierkoppige indierockband uit Aarschot opgericht in de hete zomer van 2018. Ze spelen op 8 oktober in De Klinker Club in Aarschot.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

Drowning, not Waving is ontstaan uit Mathi (gitaar) en Nick (gitaar/zang) die al jaren samen spelen. Na wat jams met Ward was er potentieel voor een band te starten. Uiteindelijk kwam Siebe erbij als vaste bassist en de band was geboren. De naam komt van een punkliedje dat Mathi op een dag in de douche aan het beluisteren was. De chorus was “I’M DROWNING, NOT WAVING!!!” We vonden het een coole naam voor een band en nu zijn we hier. Ondertussen maken we al ongeveer 3 jaar alternatieve rock met een emo kantje in Nicks garage en hebben we onze eerste ep uit.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis voorstellen?

Voor corona hadden we het gevoel dat alles eindelijk op gang kwam voor de band. We konden regelmatig optreden, de ep was in de maak, er ging zelfs een ep release show zijn… Alles ging in stijgende lijn maar dat is allemaal op z’n gat gevallen. Nu proberen we dat allemaal terug op te bouwen.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Wanneer precies is heel moeilijk te zeggen. Voor ons allemaal is het gewoon van jongs af aan dat als je een kamer binnenkomt en daar staat bijvoorbeeld een gitaar, dat je daar direct wilt op gaan spelen. Iets trekt ons daar magisch tot aan. Als we een dag niet kunnen spelen, voelen we ons gewoon fysiek slecht.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?

De grote inspiratiebronnen zijn toch wel Tigers Jaw, bands zoals Title Fight en Basement, Dinosaur Jr. en Joyce Manor. Zelf zijn we niet zo goed in genres maar we dachten aan alternatieve rock met een emo kantje? Wat denken jullie?

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Op zich maakt het ons niet echt uit wat mensen herkennen in onze muziek. Zolang mensen het goed vinden en zich in de muziek kunnen vinden zijn we blij.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

Moest Title Fight opeens terug een optreden geven zou het echt wel een ‘dream come true’ zijn ook al is onze muziek niet de allerbest match als voorprogramma.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

Ik denk dat we voor het type muziek dat we maken toch een unieke stem hebben en meer riff gedreven muziek maken dan andere bands in het genre.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

Eerst en vooral willen we alles geven op de komende optredens en Sound Track. De draad terug oppikken waar we bijna 1.5 jaar geleden zijn gestopt. Wie weet komt er dan nog een tweede ep of album bij.

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

We kwamen er niet uit om een gezamenlijke plaat te kiezen dus heeft elk lid eentje opgenoemd.

Nick – Feel Something van Movements. Vanwege de vette sound, super goeie nummers van begin tot einde, gaat nooit vervelen.

Mathi – High Visceral, Pt 1 van Psychedelic Porn Crumpets. één van de weinige albums waar ik geen enkel nummer van skip. Alles zit gewoon zo strak en goed in mekaar.

Ward – How Did We Get So Dark van Royal Blood. Toen het uit kwam heb ik het een heel jaar lang kapot gedraaid.

Siebe – Stage Four van Touché Amoré. Jeremy Bolm verwoord van het eerste tot het laatste nummer dezelfde gevoelens die ik had rond het overlijden van mijn grootmoeder aan kanker tijdens de lockdown. Ik vond het altijd al een geweldig album maar sindsdien heeft dit album een speciale plaats bij mij.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste voor ons is dat je er alles in kwijt kunt zowel in het spelen ervan als het beluisteren van bestaande muziek. Het is een uitlaatklep die ieder van ons nodig heeft. Los van hoe je je voelt is er wel een nummer dat je een mentaal schouderklopje kan geven.

Het minst mooie aan muziek vinden we dan weer de competitie die er onrechtstreeks soms uit voortvloeit. Het succes van een band draait jammer genoeg soms minder om de muziek die de band brengt maar aan de connecties en hoe goed je je muziek kan verkopen en marketen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More