Home Interview SOUND TRACK: CellarDoor

SOUND TRACK: CellarDoor

by Ann Cnockaert

Gitarist Stein Davidts, bekend van Strains en Essence, richtte twee jaar geleden CellarDoor op als nu-metalcoreproject. Samen met zanger Gilles Derijcke (Unravel) en drummer Michiel Vetters (Subvergence) brengt de band duistere, satanistische elementen in hun muziek, die teruggrijpt naar de oorsprong van black metal. Dit project hielp Stein zijn persoonlijke demonen te overwinnen tijdens zijn psychisch herstel. Je kunt CellarDoor live zien op 13 oktober in jeugdhuis XL in Herk-de-Stad.

© CellarDoor

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor! 
Wij zijn CellarDoor uit België. Wij bestaan voorlopig nog uit vier leden. Op drum Michiel Vetters, zang Gilles Derijcke, bas Jordy Ceuppens en gitaar Stein Davidts.

De naam CellarDoor is afgeleid van de film Donnie Darko.

Hoe ziet jullie muzikale geschiedenis er uit?
Troebel en pril. Dertien oktober (Sound Track show) is ook de tweede verjaardag van onze band. Binnen deze periode hebben wij al heel wat leden versleten, en toch al twee albums aan materiaal geschreven. We hebben binnen deze periode ook wat ups en downs gekend, al moet ik stellen dat het ons als vrienden en bandmates dichter bij elkaar heeft gebracht. Op dit moment zitten we midden in de release van onze nieuwe ep en kan ik stellen dat we klaar zijn voor het grotere werk.

Wanneer wisten jullie dat muziek spelen jullie passie is? 
Stein: Ik ben opgegroeid met een vader die heel zijn leven muziek heeft gespeeld. Voor mij was het vanzelfsprekend dat dit een deel van mijn leven ging worden. De zin om effectief in een band te spelen en er m’n passie van te maken is gekomen in 2008 na het bekijken van de film The Story Of Anvil. Die had een serieuze impact op mij en een paar weken later ben ik m’n eigen band begonnen, wat uiteindelijk m’n springplank werd naar de huidige scene. 

Gilles: In 1995 zat ik al te schreeuwen in de baarmoeder, sindsdien nog steeds mijn enige “talent”. Naast mijn twee bands spendeer ik heel wat van mijn vrije tijd op optredens en festivals.

Jordy: Mijn passie voor heavy muziek kreeg ik mee van m’n ouders en door op te groeien bij het legendarische Lintfabriek.

Michiel: Ik kom uit een heel muzikale familie en heb vanaf mijn 6 jaar altijd muziek gespeeld, ik heb in verschillende bands gespeeld waaronder zelfs een doedelzakband.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden? 
Stein: Ikzelf schrijf doorgaans alle muziek en teksten en kan zeggen dat dé twee bands die een invloed hebben op onze sound Korn en Emmure zijn. Doorgaans trachten wij een goeie mix te maken van metalcore en nu-metal, al kan ik ook stellen dat er wat blackmetal invloeden zijn. Ook wordt veel inspiratie gehaald uit pop, hiphop en industrial. 

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen? 
Zelf heb ik wel gehoord dat onze invloeden wel duidelijk zijn. Heb zelf op een show eens gehoord dat we een ‘Deftones vibe’ hebben. Al kan ik dat eerder zien als iets positief.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
Wij gaan de 27ste november naar een Emmure show kijken in Antwerpen. Gezien de invloed die deze band op ons heeft, zou het echt vet zijn om voor hen te openen. 

Wat maakt jullie anders dan andere bands? 
Wij trachten ten alle tijde de meest eerlijke muziek te brengen en er is een duidelijke visie over de image, sound, performance, enzoverder. Verder denk ik dat we een beetje een frisse sound brengen die binnen het genre toch de grenzen aftast van wat mogelijk is.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band? 
Sound Track op zich is wel een mooie, om eerlijk te zijn. Verder zijn we op dit moment midden in de release van onze ep dus het valt af te wachten wat dat voor ons gaat brengen. Verder hebben we binnenkort ook een show met Heart Of A Coward, ik vermoed dat we hier ook wel nieuwe fans gaan kunnen vinden. 

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom? 

Stein: Korn – Follow The Leader
Gilles: MovementsFeel Something
Michiel: Green DayDookie
Jordy:  Deftones – White Pony 

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek? 
Het mooie is de pure zelfexpressie van muziek. Het minder mooie is de industrie die eraan gekoppeld is.

Facebook Instagram Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More