Home Interview SOUND TRACK – BWANA

SOUND TRACK – BWANA

by Ann Cnockaert

Bwana speelt op 22 oktober in Muziekclub De Zwerver in Leffinge. Wie er achter deze naam schuilgaat lees je hier.

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!

Bwana is het indiepop/rock, alternatieve en grenzeloze muziekproject van de singer-songwriter Friedel Dufait. Ze weet meteen zielen te overtuigen met haar lage melancholische gitaarlijnen die vergezeld worden door een herkenbare, krachtige en lage zangstem. bwana is een ‘one woman band’ en heeft alle instrumenten onder de knie om er één te vormen. De naam ‘bwana’ komt uit een boek, maar welk boek, blijft een raadsel!

© BWANA

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Onderzoekend en lerend, maar zeker op de been! Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en naar mensen te luisteren die als het ware aan het ‘nerden’ zijn. Op zeer jonge leeftijd ben ik al begonnen met muziek spelen en diploma’s te halen in het Conservatorium. Nu is de tijd om te shinen!

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is?

Van jong af aan. Als klein kindje zitten headbangen op AC/DC, wat wil je nog meer? Muziek is altijd al een passie geweest en nu zet ik deze passie om in toekomst en leven. Veel instrumenten bijleren is een obsessie geworden en hier kan ik alleen maar blij om zijn.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven worden?

Ik heb super-duper veel inspiratiebronnen, maar de belangrijkste blijft nog altijd jezelf! Uit ervaring heb ik geleerd dat je altijd van jezelf kan bijleren en je naar jezelf moet opkijken. Mijn grote inspiratiebron was en is nog altijd de grunge-wereld. De omgang van zaken en de muziek alleen al hebben me helemaal meegesleurd ‘into being a grunger’! Ook de zachte indie kant, zoals Girl in Red, is altijd al een inspiratiebron geweest. Mijn muziek kan het best omschreven worden als grenzen- en genreloos. Welk genre ik nu precies speel, is niet zeker. Alles in één?

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?

Tot nu toe heb ik nog nooit een slechte vergelijking gekregen, maar je weet nooit wat je te wachten staat.

Voor welke band willen je graag het voorprogramma spelen en waarom?

Dit vind ik een immens moeilijke vraag aangezien ik er zoveel wil! Een grote eer zou dEUS zijn.

Wat maakt jou anders dan andere bands?

Ik sta met een T-shirt van Mayhem op het podium en speel indie?

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?

Sound Track is al een zeer grote stap! De volgende stap is duiken in een studio en met alles experimenteren.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?

The Blinders, Columbia. Man, wat een album!

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste is de feeling die je ervan krijgt, de vrijheid. Je kan doen wat je wil, bewegen zoals je wil, ’the stage is yours’. Het minst mooie is nog steeds het commentaar dat je krijgt puur omdat je jezelf bent. Wees gewoon jezelf en trek je niets aan van andermans slechte commentaar!

INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More