Home Interview SOUND TRACK: BRONCE

SOUND TRACK: BRONCE

by Bjorge Meulemeester

Wavy indie uit de bronsgroene bossen van Maasmechelen, op de wereld gezet door voorbeelden als Foals, Porches, Kung Fu Kenny en Prince. Bronce klinkt als een zomers onweer dat je recht in de ogen kijkt, dreigend en innemend zwoel. Tijdens de voorrondes van Sound Track kan je ze live aanschouwen op 27 september, 19u in Jeugdhuis Plug-In, Leopoldsburg (Limburg). Hieronder lees je alvast wat ze te zeggen hadden!

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
Bronce is afkomstig uit de bronsgroene bossen van Maasmechelen. De band bestaat uit 5 leden en brengt een mix van indie rock en pop. De connectie met de naam Bronce ontstond tijdens een brainstorm waar we zochten naar een woord dat het gevoel van onze sound kon uitdrukken. Een sound die vooral bestaat uit stomende grooves, gecombineerd met catchy lijnen.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Bronce is ongeveer 6 jaar geleden op zolder begonnen met een vaste kern van 3 muzikanten: bassist, drummer en zanger. 2 jaar later zijn we verhuisd naar een echt repetitiekot. Na een aantal korte samenwerking met een aantal extra gitaristen is Luca erbij gekomen, onze huidige gitarist. Kort geleden zijn we ook in zee gegaan met Joppe, onze nieuwe toetsenist.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Papa’s en hun goeie platen… Opgroeien tussen Led Zeppelin, Frank Zappa, Pearl Jam, Neil Young, Phill Collins, Queen, The Cure, The Police, U2, Joy Division etc. Het doet wat met eens mens. Bedankt vader!    

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
Voor zo’n klein landje te zijn, mogen we ons trots voelen op hetgeen we brengen. Tamino, onze eigen Jeff Buckley. Oscar and the Wolf, de popdiva’s. dEUS, de rockgoden.
Daarnaast zijn onze festivals en concertencircuits één van de beste van de wereld.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?
De rockinvloed halen we vooral bij bands als Foals, Queens Of The Stone Age of Favourite Worst Nitghmare van Arctic Monkeys. De meer mellow kant komt eerder van Porches of Balthazar. Het eindsresultaat is een mix tussen zware indierock en radiovriendelijke meezingers met een dreigend kantje.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Raar genoeg, Bazart! Dit komt vooral door ons meest populaire nummer, Someway. Vooral de synth-pads in dat nummer doen blijkbaar heel wat mensen aan hen denken. Daarnaast zijn ze ook gewoon de grootste band van het moment in Vlaanderen en met zo’n bands word je makkelijker vergeleken natuurlijk. Gezien de grote successen die ze de laatste jaren boekten vinden wij dat zeker niet erg! Ook zitten hun nummers gewoonweg geweldig in elkaar en zijn ze meester in het brengen van catchy pop.

Voor welke band zou je wel eens graag het voorprogramma willen spelen en waarom?
Foals. Naast dat ze geweldig klinken op plaat, klinken ze live nog eens dubbel zo energiek. Rasechte entertainers zijn het. Midden in hun energie kunnen ze zich ook van hun zachte kant laten zien. We denken bijvoorbeeld aan een nummer als Moon waarmee ze het publiek in extase brengen, waarna ze hen weer verpletteren met hun ruigheid. Iets waar we met Bronce ook graag naartoe willen.

Wat maakt jullie anders dan andere bands denk je?
Niets. Muzikaal gezien probeert elke band iets unieks te brengen waar zij voor de volle 100 % achter staan en dat doen wij ook natuurlijk. Waar bands wel eens in kunnen verschillen is de samenhorigheid en warmte die in de groep heerst. Laten we zeggen dat het bij ons altijd hoog zomer is!

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Sound Track winnen. Niks mis met de lat hoog te leggen, toch? Daarnaast zal binnenkort onze eerste videoclip te bewonderen zijn en in het voorjaar van 2020 volgt onze tweede studio release.

Welk album kunnen jullie op repeat beluisteren?
Pool van de band Porches of Blonde van Frank Ocean. De mix tussen catchy elektronica en zwoele sounds laat je meenemen naar een andere tijd en ruimte, zeer verslavend!

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Onmogelijk. We weigeren vriendelijk.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Muziek is dé universele taal. Blèh, cliché… Maar zo is het wel. Iemand die totaal geen Italiaans spreekt, kan toch genieten van een heerlijk stukje Eros Ramazzotti. Het brengt duizenden mensen van allerlei culturen samen om te genieten van één en hetzelfde. Het minst mooie aan muziek is dat enkel 0,01% van de muzikanten er van kan leven.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom?
Josh Homme. Wie weet wat daar gebeurt…

Meer informatie over Sound Track vind je hier.
Spotify / Facebook / vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More