Home Interview SOUND TRACK: depths

SOUND TRACK: depths

by Bjorge Meulemeester

Depths is een Belgische band die een mix speelt van post rock, ambient en screamo, met een sound dat vrij varieert tussen die genres. Soms eens snel, soms eens traag fragiel zijn weg aan het zoeken in de kamer. Tijdens de voorrondes van Sound Track kan je ze aan het werk zien in Muziekclub N9 in Eeklo op 28 september, 20u. Hieronder lees je alvast hoe ze onze vragen hebben beantwoord!

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
De naam Depths. heeft niet echt een heel diepzinnige betekenis. Als band wouden we een korte maar krachtige naam. Op dat moment repeteerde we in een schuilkelder onder de markt van Eeklo misschien heeft deze ruimte/plaats ons op dat moment de naam toegefluisterd. De band is eigenlijk een samenstelling van 5 heel goeie vrienden. Muziek maken gaat voor ons vooral over onze vriendschap en plezier. Het is onze uitlaatklep om al onze demonen en emoties een plaats te geven. Met deze band leggen we dan ook alles bloot.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Na het stoppen van onze drummer Ebert en gitarist Thomas hun vroegere project zijn we geleidelijk aan begonnen met het depths (°2009). Ik (Olivier zang), Stijn (gitarist) en Jan (bassist) hadden nog geen band of project voor depths. Geleidelijk zijn we opzoek gegaan naar onze sound. De band heeft dan ook enkele evoluties ondergaan. Het belangrijkste punt is altijd geweest het over brengen van gevoel. Dat is steeds de rode draad geweest in onze zoektocht.
In 2012 namen we onze eerste demo op Past/Present. Daarna volgde in 2013 een 7” vinyl We Love, We Lose, We Break. Deze werd uitgebracht op Flood Records. Kristof van Flood zijn we dan ook heel dankbaar. Hierna gingen we nog verder opzoek naar onze sound. 16/03/2019 hebben we dan ons eerste Full album uitgebracht (Until Sleep Narrows My Conscious Mind). Hier moeten we toch nog even eens Mathias Stal bedanken. Hij nam het album met ons op en hielp ook het album perfectioneren. Zonder hem hadden we dit nooit kunnen verwezenlijken.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Voor elk bandlid zal dit heel vroeg zijn. We waren allemaal al van heel jong heel gepassioneerd met muziek bezig. Samen gingen we dan ook bijna elk weekend naar een optreden. Door zoveel met muziek in contact te komen gaf ons dit allemaal het gevoel dat wij ook iets wilde creëren.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
Hmmm moeilijke vraag. Wat volgens ons de Belgische scene wat uniek maakt is dat er hier veel diversiteit is. Elk genre elke stijl heeft hier wel een plaats.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?
We hebben niet echt een specifieke inspiratiebron. We laten ons door elk genre inspireren. Dit is van het begin steeds belangrijk voor ons geweest. We willen ons niet vast houden aan een genre of gevoel. Alles moet steeds m