Home Interview PIETER PAUL DEVOS (No Prisoners): “De toekomst voorspellen is geen probleem.”

PIETER PAUL DEVOS (No Prisoners): “De toekomst voorspellen is geen probleem.”

by Kris Van den Bossche

Pieter-Paul Devos takes No Prisoners. Hij liquideerde Kapitan Korsakov en Raketkanon zonder omzien en zet al zijn geld in op zijn nieuwe alter ego. Geef hem nooit een scheve vergelijking met een mega-groep in de openingsvraag, want je hele interview wordt een stand-up sketch! Tussen de lijnen door – even serieus – kregen we toch nog een inkijk in de studio en een blik op de toekomst van No Prisoners.

no prisoners pieter-paul devos
No Prisoners – Pieter-Paul Devos (r) – © Anton Coene

Minder Sgt. Peppers, meer Revolver, luidt het in de perstekst voor de nieuwe ep. We dachten toch eerder meer Foo Fighters, want Eleanor Rigby horen we er nog niet meteen in. Vanwaar de switch: minder experiment en de song op de eerste plaats?
Hahaha! Ik wist niet dat dit een roast was. Foo Fighters! Oké. Let’s do this!

Viel je keuze op de band met een klassieke rock-bezetting (Pieter De Wilde (drums), Leander van het Groenewoud (bass/backing vocals), and Harry Descamps (guitars/backing vocals) om wat je wou bereiken? Of ging het omgekeerd en klonk je met deze mensen samen zoals No Prisoners?
Wat ik vooral wou bereiken was klinken als Artic Monkeys, maar het zijn de Foo Fighters geworden.

Wie producete de plaat? Ze klinkt echt … duur. If This Is A Man’s World klinkt als een voorhamer op een aambeeld. Kan je iets vertellen over de opnames, mixing, etc.
De plaat is zelf geproducet. We hebben ze opgenomen in Studio Ledeberg met Peter Desmedt als engineer. Mixing is gebeurd door Chiaran Verheyden en mastering door Brian Lucey. Met de eerste twee had ik nog niet samengewerkt, maar het was in beide gevallen een heel goede ervaring. Peter is een fijne mens en weet wat hij doet. Zijn studio is een gezellige en inspirerende plaats. Ook met Chiaran was het vlot en aangenaam werken. Idem voor Brian Lucey, die een paar jaar geleden ook de derde Raketkanon heeft gemasterd.
Geen idee wat je bedoelt als je zegt dat de ep duur klinkt. Ik denk niet dat ze duurder is dan de platen van de Foo Fighters, ik moet nog even de factuur checken.

Mouth To Mouth klinkt alsof het recht in de oren wordt gefluisterd. Waarover gaat het meest intieme nummer van de ep?
Foo Fighters.

Als je Video Will Play After Ad op YouTube bekijkt, komt de video… na de advertentie. Heb je invloed in hoge kringen? Kan je de toekomst voorspellen? Waarom is nog niemand daar eerder opgekomen?
Invloed in hoge kringen, absoluut. Het was ook mijn idee om de reclame 20db luider te maken dan de content die je wil bekijken en nu niet meer één advertentie, maar twee aan te bieden! Voor hetzelfde geld en ook zonder de optie om te skippen! Graag gedaan.
Ook de toekomst voorspellen is geen probleem. Dé trendy kleur voor 2024 zal giftig nazibruin zijn met een gezonde mix van verzuurde politieke correctheid.

We zijn weer iets geruster in de toekomst, bedankt. Video Will Play After Ad klinkt als een regelrechte anthem. Hoe wordt er live op het nummer gereageerd?
Met handgeklap en spring-break-woohoo’s. En met oude Belgische franken en gebruikte tampons die richting het podium gesmeten worden. En met mensen die roepen dat ze Everlong een beter nummer vinden.

Wat zijn de toekomstplannen van No Prisoners? Live data op komst? Is de ep de voorbode van een album?
Er zijn al een paar shows aangekondigd. De eerstvolgende is 16 december in De Nachtwacht in Tielt. Meer live data zijn in aantocht. Hou best onze Instagram in de gaten voor updates en onzinnig gebrabbel.
We hebben intussen al behoorlijk wat nieuwe nummers die we binnenkort gaan opnemen. Er komt dus een album.

Da’s goed nieuws. We zagen onlangs Bob Mould (Hüsker Dü) solo elektrisch op een podium staan. Is dat iets voor jou, in een later leven misschien?
Ook in dit leven speel ik regelmatig eens solo shows (29/12 Charlatan, Gent, samen met Wolf Vanwymeersch). Ook in een volgend leven zal ik dat waarschijnlijk doen, maar als ik dan nog eens een plaat uitbreng, wil ik een dubbel album met een elektrische plaat en een akoestische plaat, net zoals Foo Fighters dat ook gedaan hebben.

Iets om naar uit te kijken. Break a leg, Dave … euh Pieter-Paul!

No Prisoners | 16 december 2023 | De Nachtwacht, Tielt | Facebook Event

Pieter-Paul Devos en Wolf Vanwymeersch | 29 december 2023 | Charlatan, Gent

YouTube – No Prisoners – Video Will Play After Ad

Spotify – No Prisoners – Watch Your Eyes

No Prisoners | Instagram | Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More