Home Singles THE ARCH – Cocks Populi / Naked Piano Mix 2020

THE ARCH – Cocks Populi / Naked Piano Mix 2020

by Bart Verlent

The Arch is één van de enige Belgische electrowave bands uit de jaren 80 die nog steeds bestaan. Ook al hebben ze in totaal maar zes albums en een paar ep’s uitgebracht, toch toeren ze al sinds 1986 heel Europa rond met hun indrukwekkende live-performance.

(c) The Arch

Ook zij willen niet stil zitten in deze coronaperiode. Van het nummer Cocks Populi, dat ook terug te vinden is op hun vorige album VIII XII, heeft The Arch een Naked Piano Mix gemaakt. In deze kwetsbare, gevoelige versie wil de band de eenzaamheid weergeven van een wereld in zogenaamde gevangenschap. Met deze quarantaine-versie willen ze ons een vaccin geven van hoop en sterkte, omdat liefde sterker is dan de dood.

De originele versie van Cocks Populi is al innemend mooi maar deze Naked Piano versie is nog knapper dan het origineel. Scheurende gitaren en beats zijn volledig weggelaten, enkel een sombere piano en strijkers uit de synthesizer kleuren deze song. Zanger Gerd Van Geel zingt het nummer nog intenser dan het origineel en grijpt ons bij de keel. Wat een pakkende emotionele versie!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More