Home Interview LECTOR.

LECTOR.

by Nel Mertens

Lector. is één van de bands die we graag op het podium zetten op de Luminous Dash-avond op 20/7 in de Kinky Star in Gent voor een livestreamconcert als alternatief voor een live-optreden tijdens de Gentse Feesten. Even polsen bij zanger Bart Smet hoe het met Lector. gaat in tijden van podiumarmoede.

(c) Gert-Jan De Baets

Voor de festivalgangers zijn de live-optredens een groot gemis, voor de homies onder ons een zegen om zo’n groot aanbod aan optredens gewoon van thuis uit te kunnen volgen. We vermoeden dat jullie voorkeur uit gaat naar een live-show, maar zien jullie ook voordelen aan een livestreamconcert?
Uiteraard, we hebben niet liever dan een uitgelaten menigte bij een optreden. Een livestreamconcert biedt momenteel wel een alternatief in deze coronaperiode. Het biedt ons, de bands, een platform om te doen wat we graag doen, onze muziek brengen naar een publiek.

Jullie zijn een gloednieuwe band. Stellen jullie je nog even voor aan de lezers die jullie nog niet kennen?
Wij zijn LECTOR., een alternatieve rockband uit de Vlaamse Ardennen. We hebben sinds begin mei twee singles op de wereld losgelaten en werken momenteel volop aan nieuw materiaal.

Als ik me niet vergis, hebben jullie met Lector. nog maar 1 live-optreden kunnen spelen: jullie try-out. Meteen groots uitpakken, want jullie waren het voorprogramma van niemand minder dan Mauro Pawlowski. Genoten? Of te veel zenuwen?
Absoluut genoten! Was voor ons een zeer grote eer om als support act van Mauro Pawlowski ons eerste optreden te geven. We hebben er zeer zeker van genoten. Het blijft natuurlijk altijd beetje spannend hoe het publiek reageert op zo’n eerste try out.

Er zijn ondertussen wel al wat fijne alternatieven voor live-optredens, maar in de – financieel weinig lonende –  muziekindustrie is het applaus en gedans van een publiek de mooiste feedback. Hebben jullie al ervaring met livestreams of wordt dit de eerste keer?
Voor ons zal dit een eerste ervaring zijn met livestreams. Het wordt alleszins een heel leuk weerzien met de fans op een andere manier!

“In barre tijden zullen het vooral de creatievelingen zijn die zich door deze miserie zullen trekken.” Denken jullie daar ook zo over?
Tgoh, ik denk dat de muziekwereld sowieso wel creatiever te werk is gegaan met het corona-gegeven, het is leuk dat er alternatieve worden gecreëerd zodat we ons ding nog kunnen blijven doen.

Het coronavirus heeft een grote invloed op de muziekwereld. In hoeverre heeft het jullie geraakt? Wat was er moeilijk? Is er ook iets moois aan?
Het coronavirus heeft ons als band zijnde geraakt door de annuleringen van onze optredens. We keken er enorm naar uit om met ons eerste materiaal, onze eerste stappen te zetten in deze formatie. Uitstel is geen afstel uiteraard. Veel is er niet mooi aan dit coronavirus, bitter weinig zelfs.

Zijn jullie bang voor de toekomst als band?
Absoluut niet.

We kijken natuurlijk het liefst vooruit! Wat zijn de toekomstplannen? We kregen met Lies en Arizona al twee knappe singles te horen. Komt er een album aan of zijn we nog wat te gretig?
Momenteel zijn we volop in schrijfmodus. In oktober kruipen we terug de studio in om dan in 2021 iets moois los te laten op jullie.

Wij kijken alvast uit naar 20/7, met jullie op dat fijne Kinky Star-podium!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More