Home Interview ISADORE

ISADORE

by Bart Verlent

Twee jaar geleden bracht het Leuvense vijftal Isadore de debuutsingle You Say I Won’t uit. Ondertussen heeft de band niet stilgezeten en zijn ze terug met de sublieme single Snowflake. Wij hadden een gesprek met deze talentvolle band.

(c) Bandcave Sessions

Twee jaar geleden sprake we al eens met jullie. Is er sindsdien veel gebeurd met de band?
Er is inderdaad op twee jaar weer heel wat veranderd: onze toenmalige gitarist maakte plaats voor Robin Huysmans, en onze toenmalige drummer voor Mika Michiels. De huidige bezetting bestaat bijna een jaar. We zijn vooral bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe, meer volwassen sound voor Isadore.

Jullie doen nog steeds mee aan muziekwedstrijden. Is daar een reden voor?
We doen, zoals alle bands, mee aan muziekwedstrijden waar mogelijk. Een extra speelkans of kans op exposure is altijd mooi meegenomen. Je weet nooit wie je er mee bereikt.

Waarover gaat jullie nieuwe single Snowflake?
Snowflake gaat voor iedereen over iets anders natuurlijk. Voor Joanne, die het nummer geschreven heeft, gaat het over het niet opgeven van de liefde. Hoe je soms voet bij stuk moet houden en werken om die liefde te behouden. Maar het belangrijkste voor ons, is dat elke luisteraar er in hoort wat hij of zij er in wil horen. Dat elk er zijn eigen interpretatie aan kan geven en op een persoonlijke emotionele rollercoaster van 7 minuten kan meegenomen worden

Deze nieuwe single is voor ons het beste wat jullie ooit uitgebracht hebben. Jullie zijn echt wel gegroeid als groep.
Wij zijn het zeker eens met jou dat we gegroeid zijn als band. De sound is een stuk volwassener, ronder, meer afgewerkt. Er zit meer gelaagdheid in de songs die we nu schrijven.

Wij horen wat echo’s van The Cranberries en Heather Nova in jullie muziek, door wie zijn jullie muzikaal beïnvloed?
Door The Cranberries en Heather Nova zijn we zeker niet bewust beïnvloed. Misschien onbewust? Moeilijk te zeggen welke bands ons wel qua sound beïnvloeden, persoonlijk denk ik dat elk van ons door andere groepen getekend is, en dat ook op zijn manier uit bij het schrijven/aanvullen van de muziek met zijn/haar partij.

Twee jaar geleden was er nog geen sprake van een nieuwe ep of debuut-album. Zijn jullie ondertussen klaar voor een album of een nieuwe ep?
Over een debuut-ep of album is er momenteel nog geen sprake. Voorlopig houden we het bij singles. Als we zien dat die goed scoren, dan is er misschien wel plaats/tijd voor een nieuwe ep/album. We willen in elk geval niets overhaasten (en het moet natuurlijk financieel ook mogelijk zijn).

FACEBOOK / WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More